Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Filmové premiéry: do kin přijíždějí Kočky, podmořské příšery a dva Němci na skútrech

Kultura

  18:00
PRAHA - Filmová nabídka na tento týden je opravdu pestrá. Na své si přijdou milovníci romantiky, inteligentních komedií i nervy drásajících thrillerů.

Taylor Swiftová jako kočka. Snímek Cats (2019). Režie: Tom Hoopper. foto: Universal Pictures

Cats
USA, režie: Tom Hooper

Jeden z nejslavnějších broadwayských muzikálů konečně na stříbrném plátně!  Za původním muzikálem Cats je podepsán slavný Andrew Lloyd Weber, autor Jesus Christ Superstar nebo Evity. Představení, které se stalo nesmírným hitem, vypráví o skupině koček. Ty se jednoho dne rozhodnou jít za lepším životem. Nesnadného úkolu tento příběh zfilmovat se ujal režisér Tom Hooper, který si muzikálové ostruhy vydobyl již za své Bídníky (2015). Jak zvládl zpívající kočky se můžete přesvědčit v kinech sami. 

Můj příběh
ČR, režie: Libor Adam a Hana Hendrychová

Elizabeth je úspěšnou baletkou, která ale v jedné chvíli přijde snad úplně o vše. Odjíždí proto k tetě na Moravu, aby v naprostém ústraní znovu nalezla sama sebe. Na samotě však ale nalezne i něco víc, něco, v co vůbec nedoufala - opravdovou a upřímnou lásku. 

Na nože
USA, režie: Rian Johnson

RECENZE: Na tohle místo činu se lze vracet stále. Snímek Na nože je velmi zábavný zločin

Daniel Craig v roli svérázného detektiva v kriminální komedii skládající poctu klasickým detektivkám. Podezřelí jsou všichni. Tím spíš, že zavražděným byl slavný detektivní spisovatel. Klubíčko této záhady je opavrdu zábavné rozplétat! Snímek režiséra Riana Johnsona sbírá nadšené ohlasy po celém světě. 

Pod vodou
USA, režie: William Eubank

Podmořskou laboratoř zasáhne ničivé zemětřesení.  Jednotlivé části vědeckého komplexu jsou extrémními tlaky vody drceny jako papírové krabice. Jedinou šancí pro přeživší členy posádky je evakuace pomocí hlubinných skafandrů. Když ale chtějí vědci uniknout, zjistí, že je na palubě stanice něco s nimi a to něco má opravdu velký zálusk na lidskou krev. 

25 Km/h
Německo, režie: Marcus Goller

Feel-good buddy roadmovie a důkaz, že Němci dokáží točit inteligentní komedie. Dva bratři (Lars Eidinger a Bjarne Mädel) se třicet let neviděli a setkávají se na pohřbu otce. Po počátečních neshodách se rozhodnout vyjet na výlet, který si naplánovali, když jim bylo patnáct, ale nikdy ho neuskutečnili - projedou celé Německo odshora dolů jen na mopedech. Samozřejmě nic neprobíhá tak, jak má. Jenže ne každá cesta je o cíli. Zábavné pohlazení po duši.

Medvídci Boonie: Cesta do pravěku
Čína, režie: Leon Ding

Pomoc! Zvířátka se dostala do pravěku a nemohou se dostat zpět! Všechno okolo nich si z nich touží udělat svačinku. Neohroženou partu zvířecích hrdinů čeká dobrodružství, na které jen tak nezapomenou! 

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!