Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Filmové premiéry: Hrdinové zachraňují daleké, předaleké galaxie i hluboké lesy

Snímek Star Wars: Vzestup Skywalkera (2020). Režie: J. J. Abrams foto: FALCON

PRAHA - Souboj s gigantickou značkou, jako jsou Star Wars, je bez pochyb soubojem nerovným. Možná i proto česká kina kromě pokračování vesmírné ságy nasazují jen animované dobrodružství o trollech.
  18:00

Star Wars: Vzestup Skywalkera
USA, režie: Colin Trevorrow, J. J. Abrams

„Postavit se strachu, to je osudem každého rytíře Jedi.“ Závěr Skywalkerovské ságy, devátý řadový film ze světa Star Wars, neochudí fanoušky o velkolepé vesmírné bitvy i duely se světelnými meči.Po 42 letech od premiéry filmu Star Wars: Nová Naděje se sága rodu Skywalkerů dočká svého definitivního konce. U toho snad nemůže chybět žádný divák.

Trollové a kouzelný les
Kanada/Norsko, režie: Kevin Munroe, Kristian Kamp

Kdesi v hlubokých lesích leží mýtické království trollů. Tito tvorové navzdory všem pověrám nikoho nežerou a ani svou hlavou nedrtí kameny. Král Gromm v něm vládne spravedlivou rukou a všichni jsou šťastní. Jenže jednoho dne král padne do léčky a zkamení. Jeho syn Trym se musí vydat na dobrodružnou výpravu za záchranou moudrého panovníka! Teď musí legrácky stranou, protože hrdina má na svou záchrannou misi pouhé tři dny!

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...