Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Filmové premiéry: Kinovýprava míří do hor, malé vesnice a hluboké džungle

Snímek Špindl 2 (2019). Režie: Radek Balaš. foto: BOHEMIA MP

PRAHA - První prosincový týden míří do českých kin čtveřice snímků. Pokračování české komedie ze zasněžených hor doplní pokračování akčního dobrodružství hry Jumanji, dvojka bláznivých kutilů a francouzská komedie černá jako lak na rakve.
  18:00

Špindl 2

ČR, režie: Radek Balaš

Tři ženy, tři rozdílné osobnosti. Jedno ale přeci jen mají společné - rozhodly se trávit volný čas do Špindlu. Silvie je úspěšná lékařka, která již našla recept na šťastný vztah. Nebo si to alespoň myslí. Renata je manželka spisovatele, která dává jiným ženám na svých kurzech rady do života. Sama ve svém však zcela tápe. Eliška je herečka a modelka, které životní štěstí komplikuje vztah s rozlítaným muzikantem. No a do toho všeho se do příběhu zamotají pěkní chlapi z horské služby...

Jumanji: Další level

USA, režie: Jake Kasdan

Spencer záhadně zmizel. Bethany, Martha a Fridge se tak znovu musí vydat do videohry Jumanji, aby ho zachránili. Jenže hrát se změnila a vyhrát ji bude mnohem těžší, než to bylo minule. Jste připraveni na další level? 

Pat a Mat: Kutilské trampoty

ČR, režie: Marek Beneš

Dva neodolatelní všeumělové jsou zpět! Pat a Mat se budou muset vypořádat se zlodějem jablek, mytím auta, vařením palačinek, létajícím strojem a jinými kratochvílemi, které jim pořádně zahřejí mozkové závity. Základem je pustit se do všeho s vervou, chutí a hned je půl hotovo! A pak již nezbývá nic jiného než vítězoslavně zvolat „A je to!“ Hlavně ale nic z toho nezkoušejte doma, milé děti!

Rebelky

Francie, režie: Allan Mauduit

Sandra je sice krásná, ale poněkud bez stálé práce, vzdělání a peněz. Stále bydlí s matkou a nárazově si přivydělává leda tak v místní továrně na rybí konzervy. Právě tam ji začne dělat nevhodné návrhy šéf. Co čert nechtěl, stačil jeden nešťastná náhoda a Sandra svého šéfa zabila. U něj ve skříni navíc nalezne tašku plnou peněz! Takže co teď? Bláznivá černá komedie Rebelky chce hlavně diváka pobavit. 

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...