Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Filmové premiéry: Na diváka čeká pohled do hlubokého vesmíru i tajů černé magie

Kultura

  18:00
PRAHA - Tento týden míří do českých kin čtyři snímky. Děsivý hit amerických autokin doplní kosmické odloučení matky s dcerou, dokument o české horolezkyni a animované dobrodružství roztomilého zvířete.

Snímek Démon zatracení (2020). Režie: Brett Pierce Drew T. Pierce. foto: BONTONFILM

Démon zatracení
USA, režie: Brett Pierce Drew T. Pierce

Mladý chlapec se těžko vyrovnává s rozvodem svých rodičů. Naváže přátelství se sousedkou od vedle. Jenže nic není, jak to zprvu vypadá - žena je totiž několik století starou čarodějnicí s chutí na lidské maso. Chlapec brzy pochopí, proč se v nedalekých lesích ztrácejí děti. Snímek se stal hitem amerických autokin. Do se chce bát, nemůže s Démonem zatraceníšlápnout vedle. 

Proxima
USA, režie: Alice Winocour

Astronautka Sarah (Eva Greenová) se chystá na roční misi. Podstupuje náročný trénink a zároveň s tím si užívá poslední chvilky se svou dcerou Stellou. Ví, že odloučení bude těžké. Jenže Sarah je cílevědomá a ví, že do své práce musí dát vše. Lze nalézt rovnováhu mezi povinností, sny a rodičovskou láskou? Odpověď nabídne drama Proxima

K2 vlastní cestou 
ČR, režie: Jana Počtová

Klára Kolouchová jako první rodilá Češka před lety zdolala Mount Everest a v loni jako první Češka a teprve dvacátá žena světa vystoupala i na druhou nejvyšší horu světa - nebezpečnou K2. Její výkon mapuje a oslavuje dokumentární film režisérky Jany Počtové. 

Velké dobrodružství malé pandy
Rusko/USA, režie: Vasilij Rovenskijm Natalja Nilová

Medvěd, vlk, tygr a králík se nestačí divit, když poblázněný čáp k jejich dveřím doručí prazvláštní balíček. V něm je dítě, ale poněkud jiného živočišného druhu, než v těchto končinách bývá zvykem. Zvířecí přátelé se tak musí vydat na veselou cestu za navrácením malé pandy tam, kam patří. 

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.