Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Filmové premiéry: Noomi Rapaceová v sedmiroli i výlet do Olomouce od Krobota

Kultura

  18:00
Poslední listopadový týden míří do českých kin osm snímků. Očekávaný sci-fi thriller doplní příběh legendárního umělce, hořká komedie Miroslava Krobota, roztomilý medvěd v Londýně, francouzská romantická komedie, drama o lásce a AIDS, satira o stereotypech rockových hvězd a láska navzdory nemocím.

Simona (Barbora Poláková) na cello rozhodně válí. Snímek Kvarteto (2017). Režie: Miroslav Krobot. foto: Falcon

7 životů

Svět roku 2073 není radostné místo. Kvůli přelidnění světové vlády zavedly zákon jednoho dítěte. V případě porušení je mladší sourozenec okamžitě odebrán. V jednom domě ale žije sedm sester (všechny hraje Noomi Rapaceová), které jsou si navlas podobné. Každá vychází jen jeden den v týdnu a nikdo netuší, že dnes potkává jinou dívku než včera. Problémy nastanou, když se jedna sestra nevrátí domů...

Kvarteto

Hudba spojuje. Své o tom vědí suchar Robert (Lukáš Melník), jeho partnerka Simona (Barbora Poláková), vtipálek Tomáš (Jaroslav Plesl) a nadšenec do historie Funés (Zdeněk Julina). Jejich kvarteto na cestách prožije řadu bizarních a vtipných situací. Jako vždy za vším hledej ženu.

Rodin

Rok 1880 je pro sochaře Augusta Rodina dobou přelomovou. Dostává svou první velkou státní zakázku, vysochat takzvané Brány do pekla. Při pracích potkává pohlednou Camille Claudelovou. Dívka se stane jeho žačkou a později i milenkou. Snímek Jacquese Doillona portrétuje Rodina jako senzualistu, pro něhož je proces tvorby hluboce sexuálním zážitkem.

Paddington 2

Medvídek Paddington je již právoplatným členem rodiny Brownových a v Londýně se zabydlel. Medvědí teta Lucy brzy oslaví sté narozeniny a Paddingtonovi je jasné, že musí přichystat něco speciálního. Začne pracovat a za těžce vydělané peníze chce koupit dárek. Ten je mu ale přímo před jeho zraky ukraden. Dobrodružství díky tomu může začít. Hlavního padoucha si zahrál Hugh Grant.

Madam služebná

Filmové premiéry: Co všechno znamená klinická smrt a proč je Mel Gibson sprostý?

Bohatý americký pár Anne (Toni Coletteová) a Bob (Harvey Keitel) se utápí ve stereotypu. Ve snaze dodat vztahu šťávu se přestěhují do krásného zámečku na francouzském venkově. Shodou náhod se jejich služebná zamiluje do bohatého bankéře. To ale nemůže Anne nechat jen tak! Rozhodne se vztahu za každou cenu zabránit.

120 BPM

V devadesátých letech bylo AIDS ještě pro mnohé jen strašákem z výprávění. Veřejnost se o problémy nezajímala a prevence byla minimální. To se konkrétně v Paříži rozhodnou změnit členové hnutí Act Up. Prominentní postavou hnutí je radikální Sean. Jenže i on je nakažen a jeho čas se krátí...

Rock’n Roll

Čtyřicetiletý Guillaume je herec s životem o kterém sní všichni muži. Rána přichází ve chvíli, kdy mu kolegyně naznačí, že už je dávno za zenitem. Sošku pro nejlepšího herce mu navíc vyfoukne daleko mladší kolega. Tak a dost! Guillaume se rozhodne všem dokázat, že on do starého železa ještě nepatří.

Nádech pro lásku

Robin (Andrew Garfield) a Diane (Claire Foyová) se milují. Během dovolené v Keni Robert ochrne a jeho zdravotní stav vypadá velmi špatně. Diane ale nedbá na varování lékařů a svého milého si odveze domů. Dvojice se totiž rozhodne nepřežívat, ale žít. Cena za to ale může být vysoká.