Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Filmové premiéry: O diváky bojuje příběh vzniku prvních erotických fotek i dobrodružství za Polárním kruhem

Kultura

  18:00
PRAHA - Tento týden míří do českých kin čtyři filmy. Provokativní francouzské drama doplní mrazivá animovaná pohádka, slibný horor od studia Blumhouse a potěcha pro duši po senegalsku.

Snímek Curiosa (2019). Režie: Lou Jeunetová. foto: PILOT FILM

Curiosa
Francie, režie: Lou Jeunetová

Paříž, 1985. Marie je dívka, ze kterou se otáčí mnohé mužské pohledy. Dívka si vezme bohatého Henryho, aby splatila rodinné dluhy. Ve skrytu ale miluje okázalého a ohnivého dandyho Pierra. Podivný milostný trojúhelník se ještě více zkomplikuje, když si Pierre zpět z Alžíru přivede spanilou dívku Zohar. A jak do toho všeho zapadá vznik amatérské pornografie? Na to si diváci musí počkat do kin.

Sněžná mela
Velká Británie/USA/Indie/Jižní Korea/Čína/Kanada/Japonsko, režie: Aaron Woodley

Životním snem polárního lišáka Bleska je stát se tím nejlepším doručovacím kurýrem na světě. Hned jeho první zásilka je nebezpečná. Zavede ho totiž do ledové pevnosti Otta von Walruse, prohnaného polárního padoucha. Bleska a jeho kamarádi musí zabránit Walrusovi zničit celou Arktidu!

Černé vánoce
Nový Zéland, USA, režie: Sophia Takalová

Mladá Reilly (Imogen Pootsová) je naštvaná na všechny chlapy. Ať už ji konečně nechají být! Alespoň, že má volno od školy. Vánoční svátky se chystá strávit se svými kamarádkami na vyprázdněné studentské koleji, protože většina studentů již odjela zpět za svými rodinami. Dívkám začnou přicházet na mobily výhružné SMS. Pak přijde první vražda... Reilly se s celou svou partou musí postavit maskovanému útočníkovi. Co když je ale vrahem někdo z jejich kruhu? 

Yao
Francie/Senegal, režie: Philippe Godeau

Malý senegalský chlapec Yao by se za každou cenu chtěl setkat se svým idolem, slavným francouzským hercem Seydou Tallem. Herec se shodou náhod dostává do Dakaru, kde představuje svůj nový film. Yao vycítí svou příležitost a rozhodne se utéct z domova a urazit za ním téměř čtyři sta kilometrů. To herce dojme natolik, že se rozhodne mladíka doprovodit domů. Tím začíná cesta a přátelství, které zahřeje u srdce.

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!