Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Filmové premiéry: O přízeň diváků bojují vlastníci bytů, ledové královny a italská mafie

Kultura

  18:00
PRAHA - Třetí listopadový týden do českých kin zamíří vyrovnaná kombinace. Krvavé drama doplní hvězdně obsazená česká komedie, pokračování dětského fenoménu nebo kriminální příběh z Francie.

Tereza Voříšková a Vojtěch Kotek. Snímek Vlastníci (2019). Režie: Jiří Havelka. foto: CinemArt

Vlastníci
ČR, režie: Jiří Havelka

Zvládnou majitelé činžovních bytu táhnout za jeden provaz, když je osud jejich nemovitostí v sázce? Manželé Zahrádkovi (Tereza Voříšková a Vojtěch Kotek) jsou idealisté a chtějí dům za každou cenu zachránit. Jenže takový záměr nemají všichni - někteří se snaží svůj majetek pouze zhodnotit a jiní házejí ostatním klacky pod nohy jen proto, protože mohou. Tahle schůzce bude pěkně divoká. A co teprve, když jindy nemluvný profesor Sokol (Ladislav Trojan) začne na schůzi mluvit a obrátí již takovou divočinu ještě více vzhůru nohama.

Ledové království 2
USA, režie: Chris Buck, Jennifer Leeová

Proč má vlastně Elsa magickou moc? Tolik by si přála najít odpověď. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se vydává na další dobrodružství, které ji konečně může vše vyjevit. Elsa, která se v prvním díle bála, že je příliš mocná, teď možná nebude mocná dost...

Zábava, zábava
Polsko, režie: Kinga Debska

Tři ženy, tři závislosti na alkoholu. Prokurátorka Dorota pije proto, aby se nezbláznila. Špičková lékařka Theresa už kvůli pití přišla i o rodinu. Studentka Magda zatím pití zvládá, ale to se má brzy změnit...

První zrádce
Itálie/Francie/Brazílie/Německo, režie: Marco Bellocchio

Osmdesátá léta v Itálii byla pořádně divoká. Mafiáni prolévají ulice krví a policie je bezmocná. Tedy až do chvíle, kdy se gangster  Tommaso Buscetta stane prvním zrádcem. Jeho zásluhou se stovka členů Cosy Nostry dostává za mříže. Jenže zrada se mezi mafiány rozhodně neodpouští a kolem Tommasa se začne stahovat smyčka. 

Slitování
Francie, režie: Arnaud Desplechin

V chudém francouzském městě Roubaix provázejí Vánoce hořící auta a nepokoje v ulicích. Že to není žádný ráj, to je si vědom policista Daoud. Ostřílený příslušník je znalec lidí a pozná, když mu někdo lže. Dostane na pomoc mladého nováčka Louise. Spolu musí řešit vraždu, po které nezůstane kámen na kameni.