Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Filmové premiéry: o přízeň diváků se utkají špičková vražedkyně, animované postavičky a Liam Neeson

Snímek Vzpomínky na Itálii (2020). Režie: James d’Arcy. foto: BONTONFILM

PRAHA - První srpnový týden míří do českých kin filmová nálož. Na své si přijdou milovníci akčních filmů, střelených komedií, romantických pohlazení po duši, dramat i dokumentárních fascinací.
  18:00

Trollové: Světové turné 
USA, režie: Walt Dohrn/David Smith

Z Poppy je plnohodnotná královna. Svému kmenu vládne tancem a láskou. Idylu ale naruší zjištění, že její Trollové nejsou samotní - na světě je totiž mnoho různých kmenů vyznávajících rozdílné hudební styly. To si přece žádá pořádnou výpravu. Poppy ale ještě netuší, že královna Bárbra z kmene rockových Trollů má ambice celý svět ovládnout...

Vzpomínky na Itálii
Velká Británie/Itálie, režie: James D´Arcy

Londýnský umělec Robert (Liam Neeson) spolu se svým synem Jackem (Micheál Richardson) podnikají cestu zpět do Itálie. S domem se pojí dávné šťastné i nešťastné vzpomínky, které vybledly a zpustly stejně jako dům. Když zemřela Robertova manželka, umělec se se svým synem rozkmotřil.

Místo idylické venkovské vily ze svých vzpomínek najdou téměř ruinu s protékající střechou, s kusy omítky padajícími ze stropu i zdí a s plandajícími okenicemi i dveřmi. Důkladně potřebuje opravit i jejich vztah. Roberta s Jackem čeká nelehký úkol.

AVA: Bez soucitu 
USA, režie: Tate Taylor

Jessica Chastainová se převtělila do nebezpečné vražedkyně. Ava je sexy a dobře ví, čeho je schopná.  Dostává ty nejnebezpečnější úkoly a likviduje ty nejprominentnější cíle. Problémy začínají ve chvíli, kdy šéf její organizace vypíše kontrakt na ní. V dalších tohoto akčního thrilleru rolích hraje Colin Farrell nebo John Malkovich.

Ztracený břeh
ČR, režie: Jiří Zykmund

Dokumentární film sleduje život skupiny rybářů a rekreantů, kteří v rámci komunitního snažení a přátelské spolupráce zvelebili břehy jinak opuštěných nádrží jihomoravského vodního díla Nové Mlýny, ať už pro účely rodinné dovolené, či poklidného lovení ryb. Kvůli byrokratickým machinacím jsou však nuceni své letní domovy zlikvidovat a navždy opustit místo plné nostalgie a vzpomínek. Jak tohle jen dopadne?


Krycí jméno Lev 
Francie, režie: Ludovic Colbeau-Justin

Psychiatrická pacient Leo Milan o sobě neustále tvrdí, že je nebezpečným tajným agentem. Je to jasný blázen, pomyslí si psychiatr Romain. Jednoho dne ale Leo překvapenému Romainovi sdělí, že mu unesou snoubenku. A to se přesně stane! Je na čase odhodit rozdíly a vydat se za záchranou. 

Sladký konec dne
Polsko/Itálie, režie: Jacek Borcuch

Básnířka Marie Linde je čerstvou držitelkou Nobelovy ceny. Její poklidný život je narušen ve chvíli, kdy se zakouká do sympatického přistěhovalce Nazeera. Marie se snaží vyznat sama v sobě. Vyvrcholí to plamenným proslovem na jedné z akcí, což odstartuje řetězec nepříjemných událostí. Film vkusně zachycuje střet velkolepého kreativního intelektu s rozpadajícími se evropskými hodnotami. 

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...