Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Filmové premiéry: ostřílené vojáky volají do divočiny sexuální predátoři

Snímek 1917 (2019). Režie: Sam Mendes. foto: Universal Pictures

PRAHA - Tento týden míří do českých kin dva dlouho očekávané filmy - Dokument V Síti Víta Klusáka a příklad technicky dokonalé filmařiny, válečné drama 1917. Diváci se ale mohou těšit i na nový film podle literární klasiky nebo drásavé drama z prostředí Islámského státu.
  18:00

1917
USA/Velká Británie, režie: Sam Mendes

Dva britští vojáci Schoefield (George McKay) a Blake (Dean-Charles Chapman) dostanou od vojenského velení přetěžký úkol. Mají přes zničená pole, bažiny a zákopy doručit zprávu vojenské skupině, která pochodem míří do německé pasti. Ve skupině je náhodou i Blaekův bratr, takže je to osobní. Pokud se vojákům zprávu nepodaří doručit, zemře 1600 mužů. Závod s časem začíná.

V síti
ČR, režie: Vít Klusák, Barbora Chalupová

„A nevadí, že je mi dvanáct?“ Radikální experiment s obrovskými následky. Tři dívky, tři pokoje a více než 2,5 tisíce sexuálních predátorů. Dokument dvojice Klusák a Chalupová je zároveň velice výbušný i nesmírně přínosný. Drtivá většina mužů dívkám posílala své penisy, odkazy na porno nebo je rovnou vydírala. Tohle by měli vidět všichni rodiče, kteří netuší, co jejich děti na internetu dělají. Měl by to vidět i všechny děti, aby se měly na pozoru. Tohle by měl vidět každý.

Volání divočiny
USA, režie: Chris Sanders

Volání divočiny je snad nejznámějším příběhem spisovatele Jacka Londona. Zfilmován byl už několikrát, ale letošní verze s sebou přináší opravdu velké lákadlo v podobě Harrisona Forda v hlavní roli. Podle ukázek se dá usuzovat, že režisér Sanders je se svou adaptací opravdu věrný knižní předloze. Forda doplní například Karen Gillanová, Dan Stevens, Omar Sy nebo Bradley Whitford.

Vidíš měsíc, Danieli
Dánsko, Norsko, Švédsko, režie: Niels Arden Oplev, Anders W. Berthelsen

V roce 2013 byl islámskou organizací zajat reportér Daniel Rye. Novinář spolu se svým americkým kolegou Jamesem Foleyem přežívá v krutých podmínkách a snáší ponižování od svých věznitelů. Danielovo rodné Dánsko mezitím trne hrůzou. Dny pomalu ubíhají...   Představitel Arthura, herec Anders W. Berthelsen, se podílel i na režii filmu.

Pronájem bytu 1+1, Praha 3 Vinohrady
Pronájem bytu 1+1, Praha 3 Vinohrady

náměstí Jiřího z Lobkovic, Praha 3 - Vinohrady
15 500 Kč/měsíc