Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Filmové premiéry: pokračování kultovního Trainspottingu i misionáři v Japonsku

Kultura

  18:00
Předposlední únorový týden do kin míří pět filmů. Zvučná režisérská jména představí historické křesťanské drama, heroinovou jízdu na horské dráze, biografický snímek o největším těžebním podvodu v dějinách, oslavu dospívání po francouzsku a sanatorium, ze kterého není úniku.

Snímek Lék na život. foto: Cinemart

Mlčení

Dva portugalští jezuité (Andrew Garfield a Adam Driver) se vydávají do feudálního Japonska na nebezpečnou misi. Jejich cílem je nalézt svého učitele (Liam Neeson), který se zřekl své víry. Problém je v tom, že Japonci se na křesťany nedívají příliš shovívavě - buď se řeknou vyznání, nebo jsou krutě mučeni. Je víra hrdinů natolik silná, aby přežili v Zemi vycházejícího slunce? Hvězdně obsazené historické drama natočil oscarový režisér Martin Scorsese podle knižní předlohy spisovatele Šúsaku Endóa.

Zlato

Kenny Wells (Matthew McConaughey) je prospektor, který doufá v obrat štěstí a snadné zbohatnutí. Spolčí se s podobně naladěným geologem a spolu se vydávají hluboko do neprozkoumané indonéské džungle, aby nalezli svůj zlatý poklad. Jenže věci příliš brzo naberou nebezpečnou rychlost. Film je inspirován skutečným skandálem těžební firmy Bre-X Mining Corporation v 90. letech.

Lék na život

Filmové premiéry: superhrdina z kostiček i pokračování erotických fantazií

Lockhart (Dane DeHaan) je mladý a ambiciozní manažer. Od svých nadrřízených dostane jednoduchý úkol - dojet do horského sanatoria ve Švýcarsku pro ředitele firmy, pana Pembrokea. Podle dopisů se ředitel má dobře a ze sanatoria se ani nechce vrátit. Luxusní středisko pro boháče přece nabízí jen tu nejlepší péči a léčebné procedury... Jenže, jak Lockhart záhy zjistí, pobyt v něm není úplně tak dobrovolný. Vizionářský režisér Gore Verbinski se po patnácti letech od snímku Kruh vrací do hororových vod. Snímek je vizuálně doveden k dokonalosti a díky tomu můžou noční můry patřičně ožít i na plátně.

V sedmnácti

Francouzské maloměsto a dva dospívající chlapci. Co začíná nenávistí a školní šikanou končí vztahem za hranicemi obyčejného kamarádství. V sedmnácti zachycuje čas dospívání, turbulentní dobu plnou střetů i prvních intimností. Režisér André Téchiné natočil film, který je výbušný a něžný zároveň.

T2 Trainspotting

Mnoho se změnilo a ještě více zůstalo při starém. Režisér Danny Boyle se po dvaceti letech vrací na místo činu a s ním i staří známí Mark Renton (Ewan McGregor), Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Johnny Lee Miller) a Begbie (Robert Carlyle). Heroin kolující v žilách s sebou přináší radost a smutek, lásku a nenávist, život a smrt. Kamarádi se vydávají na psychický roadtrip za totální sebedestrukcí.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!