Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Filmové premiéry: Příběh slavného českého fotografa i vtipné vztahy matky s dcerou

Fotografie Antonína Kratochvíla. foto: Antonín Kratochvíl

PRAHA - První červnový týden míří do českých kin čtyři snímky. Pohled na Antonína Kratochvíla očima jeho syna doplní švédská komedie, pokračování oblíbené animované pohádky a filmová adaptace literární klasiky od Jeana-Jacquese Sempého.
  18:00

Můj otec Antonín Kratochvíl
ČR, režie: Andrea Sedláčková

Antonín Kratochvíl za svůj život fotil celebrity i válečnou vřavu. Čtyřikrát se mu podařilo získat prestižní World Press Photo. V mládí zažil pracovní tábor, emigraci i francouzskou Cizineckou legii. Česká republika Kratochvílovi vrátila české občanství až v roce 2020. V dokumentárním filmu režisérky Sedláčkové po osudech svého otce pátrá Michael Kratochvíl.

Ledová sezóna: Ztracený poklad
USA/Indie/Čína, režie: Richard Finn, Tim Maltby

Ledový medvěd Norm po předchozím dobrodružství nemůže do New Yorku ani vkročit. Vydává se proto na druhý konec světa do exotické Asie. Místo zasloužené dovolené ho ale čeká další dobrodružná honička! Zlouni totiž ukradli vzácnou čínskou památku. Jediný, kdo ji může získat zpět, je náš dobrosrdečný Norm. Na cestě ho doprovodí jeho přátelé!

Volej mámu!
Švédsko, režie: Lisa Aschanová

Pětatřicetiletou Niki (Sanna Sundquistová) čeká těžká srážka s realitou. Dospělá žena, která je ale dospělá snad opravdu jen věkem, je nucená zrekapitulovat všechny své dosavadní vztahy. Když se dostane do úzkých, jedna rada má vždy univerzální platnost. Jaká? No přece volej mámu! 

Raul Taburin
Francie/Belgie, režie: Pierre Godeau

Raoul Taburin (Benoît Poelvoorde) je bezkonkurenčně tím nejlepším opravářem jízdních kol v širokém okolí. Je navíc velice úslužný a zákazníci ho zbožňují! Má ale jedno obrovské tajemství, které nikdo z městečka netuší, nebo na něj již dávno zapomněli. Taburin kola sice opravuje, ale nikdy se na nich nenaučil jezdit! Když jeden ctižádostivý fotograf hrozí, že Taburinovo tajemství odhalí, musí opravář vzít štěstí do vlastních rukou. Kouzelný film vznikl na motivy knihy Jeana-Jacquese Sempého, autora Malého Mikuláše

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč