Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Filmové premiéry: Robin Hood hledá štěstí na internetu

Kultura

  18:00
PRAHA - Druhý lednový týden míří do českých kin pětice snímků. Novou verzi zbojnické legendy doplní animovaná cesta po síti, české rodinné drama, islandské pouto mezi ženami a Vánoce naruby na dánský způsob.

Robin Hood (Taron Egerton). Snímek Robin Hood (2018). Režie: Otto Bathurst. foto: Lionsgate

Robin Hood
USA, režie Otto Bathurst

Ze šlechtice legendárním banditou. Robin z Locksley (Taron Egerton) je zbojník sídlící v Sherwoodském lese. Po ruce má svou věrnou partu včetně Willa Scarletta (Jamie Dornan), tlustého mnicha Tucka (Tim Minchin) a Malého Johna (Jamie Foxx). Za novou verzí klasického příběhu stojí režisér Otto Bathurst (Černé zrcadlo, Peaky Blinders - gangy z Birminghamu)

Raubíř Ralf a internet
USA, režie Phil Johnston a Rich More

Filmové premiéry: drogami poháněný šimpanz utíká ze ZOO

Videoherního záporáka Ralfa a princeznu Vanilopku von Šmak již diváci velmi dobře znají. První Raubíř Ralf byl překvapivým hitem. Nyní se dvojka musí vydat do samých hlubin internetu, aby nalezla cestu domů. Jenže web je plný nástrah...

Cena za štěstí
ČR, režie Olga Dabrowská

Vztah, láska, moc, útěk a vlastní děti, které mohou přinášet naději a radost, ale mnohem častěji nakonec pykají za naše chyby. Film Cena za štěstí začíná odvíjet samostatné osudy několika hrdinů, aby se jejich cesty začaly postupně křížit a mohly nakonec složit dohromady jeden velký příběh života. Není pochyb o tom, že Cena za štěstí bude čistokrevné drama. V novém českém dramatu se představí Tomáš Hanák, Ivana Chýlková nebo Vanda Hybnerová.

A dýchejte klidně
Island, režie Isold Uggadottirová

Na islandském poloostrově Reykjanes se střetnou dvě ženy, které spolu nemají vůbec nic společného. Přesto je osud spojí pevněji, než by se kdo odvážil doufat. Svobodná matka a mladá uprchlice musí spojit síly, aby svoje životy vrátily do původních kolejí.

Svátky klidu a míru
Dánsko, režie Paprika Steenová

Miluj rodinu svou. Když se jedna typická dánská rodina sejde u štědrovečerního stolu, tak nezůstane kámen na kameni. Třináct členů rodiny, třináct jedinečných (a konfliktních) osobností. A to hostitelka ještě netuší, že na večeři dorazí její sestra Patricia, kterou právě propustili z protialkoholní léčebny. Tohle budou ostré Vánoce.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!