Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Filmové premiéry: stárnoucí hvězdy dobývají Vegas, dinosauři dětská srdce

Kultura

  11:30
Tento týden vyslali distributoři do kin jen dva snímky, protože správně tušili, že konkurovat vánočním svátkům by byl nerovný boj. Zato vsadili na těžké kalibry, co se týče očekávané divácké návštěvnosti.

Putování s dinosaury foto: Cinemart

Čtveřice hlavních hrdinů filmu Frajeři ve Vegas je obsazená vskutku hvězdně: Michael Douglas, Robert De Niro, Morgan Freeman a Kevin Kline si tu zahráli celoživotní přátele, kteří se na stará kolena rozhodnou na svá stará kolena zapomenout, a ve jménu někdejších společných mejdanů to ještě jednou roztočit. Ideální příležitostí je pro to chystaná překvapivá svatba jednoho člena partičky, zapřisáhlého starého mládence. A kam jinam se vydat, než do Las Vegas?

Frajeři ve Vegas vzpomínají na svou zašlou slávu.

Jakmile ale čtveřice dorazí na místo, zjišťuje, že tohle už není Vegas, jak ho znali. Město se ani na vteřinu nezastavilo a pravidla hry se za celá ta léta změnila. Casino Sands, kde dříve hrávali, je zavřené a ve Stripu teď vystupuje nějaká Cirque du Soleil. Všechno se jim zdá příliš velké a příliš hlučné, ale pořád je to město hříchu a to je taky hlavní důvod, proč sem přijeli. Takže se rozhodou si Vegas užít, ať to stojí, co to stojí.

Putování s dinosaury ve 3D

Stále ne úplně probádané období, v němž dinosauři ovládali planetu, přitahuje vědce i filmaře. A samozřejmě i diváky. Otázky typu "Kam zmizeli? Jak žili? Jaké byly jejich vzájemné vztahy? Žijí mezi námi jejich potomci? " vrtaly hlavou i tvůrcům filmu Putování s dinosaury, kteří se na základě nejnovějších poznatků rozhodli natočit svou filmovou verzi dinosauřího příběhu.

Příběh malého Pachyrhinosaura ocení především děti.

Velkolepá animovaná podívaná ve 3D vypráví o osudech býložravého Pachyrhinosaura, který se narodil jako nejmenší mládě, a od počátku se tak musí vyrovnávat se svými soutěživými sourozenci, s drsným a nevyzpytatelným světem, se zuřivými a hladovými predátory jako je zákeřný Troodon nebo monstrózní Gorgosaurus. Na příkladu tohoto malého dinosaura tvůrci ukazují, že pro evoluci může být důležitější i něco jiného, než jen být největší a nejsilnější. Malý hrdina díky své statečnosti a schopnosti spolupracovat s dalšími členy migrujícího stáda nejen dokáže přežít, ale stane se pro své druhy nepostradatelným vůdcem a ochráncem stáda.

Film, který byl inspirován úspěšným seriálem televize BBC, se promítá také ve 2D verzi.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.