Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Filmové premiéry: v sítích Pavoučího muže i mezinárodního terorismu

Kultura

  18:00
První červencový víkend míří do kin dva snímky. Velkolepý návrat červeně oděného superhrdiny doplní thriller, kde nepůjde o nic méně, než je osud celého Londýna.

Snímek Spider-Man: Homecoming (2017). foto: MARVEL

Spider-Man: Homecoming

Peter Parker (Tom Holland) už se naplno sžil se svou identitou pavoučího superhrdiny. Jako Petera ho podporuje jeho milující teta May a jako Spider-Man si našel učitele v neporazitelném Iron Manovi (Robert Downey jr.). Když už to ale vypadá, že by náhodou mohla přijít nuda, objeví se na scéně nebezpečný padouch Sup (Michael Keaton). Peter poměrně záhy zjistí, že i supi si rádi smlsnou na pavoucích. Když je ale ohroženo vše, co mu kdy bylo drahé, musí si Spider-man sáhnout až na dno svých sil. Jen tak má šanci Supa porazit. Divákům už se nový Hollandův Spider-Man představil ve snímku Captain America: Občanská válka. Podle mnohých šlo o nejlepší moment celého filmu.

Filmové premiéry: žluté popkulturní ikony i láska přes emaily

V utajení

Agentka CIA Alice Racineová (Noomi Rapace) je nejlepší v tom, co dělá. I mistr tesař se ale jednou utne a Alice je po nepovedené akci přeřazena do londýnského oddělení. Vypadá to, že se tu Alice bude kopat nudou. Její bývalí nadřízení ji ale zavolají s tím, že v Londýně je nebývalá aktivita teroristických buněk a chystá se něco velkého. Agentka je záhy uvržena do nervy drásajícího závodu o čas, kde je v sázce osud celého města.

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...