Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Filmové premiéry: z vegetariánky kanibalkou i interaktivní film v Česku

Kultura

  18:00
Měsíc duben sice možná v kinech neotevírají samé reklamami propagované hollywoodské trháky, ale o žánrově je výběr o to zajímavější. Francouzský horor, ze kterého musela lidi odnášet záchranná služba, doplní teenagerská superhrdinská fantazie, film, kde divák rozhodne o ději, na festivalech oceňované rodinné drama, obnovená premiéra chorvatské klasiky a dva působivé dokumenty.

Snímek Strážci vesmíru. foto: Lionsgate

Power Rangers: Strážci vesmíru

Angel Grove je typické malé ospalé americké městečko. Na místní střední škole studuje pětice teenagerů a potýká se s typickými problémy dospívání. Zvrat nastane ve chvíli, kdy studenti při poflakování se v opuštěném dole naleznou tajemné amutety moci. Díky nim se stanou Strážci vesmíru, mocnými válečníky, kteří chrání svět před zlem. Zrovna, když se neochotní hrdinové musí vyrovnat s tím, že na jejich bedrech již neleží jenom domácí úkoly, tak na Angel Grove zaútočí čarodějka Rita Repulsa se svou armádou poskoků. Nezbývá než dodat: morfujeme!

Raw

Horor tak ostrý, jako je nůž porcující syrové maso. Julia pochází ze striktně vegetariánské rodiny. Při studiích na veterinářku je donucena pozřít při jednom incidentu syrové maso. Tím se v hloubi duše nevinné dívky odehraje strašlivá změna. Julia v pojídání syrového, krvácejícího masa, najde sexuální uspokojení. Zdaleka ovšem nezůstane jen u toho zvířecího... Snímek šokoval diváky po celém světě svými explicitními scénami, při kterých publikum omdlévalo v kinosálech.

Pátá loď

Drama z české, slovenské a maďarské koprodukce. Máma malé Jarky je zoufalá. Neví co se svým životem a vlastně ani její mámou nechce být. Jarce se tak lásky nedostává a tak se snaží svýma dětskýma očima vidět do světa dospělých. Když vezme ve hře dvě malá batolata do zahradního domku, změní se jí celý život.

Filmové premiéry: varšavská ZOO v Praze i kybernetická Scarlett Johansson

Noční směna

Noční směna je unikátní projekt. Jde o první interaktivní film v českých kinech. Půjčuje si prvky jak z filmového světa, tak ze světa počítačových her. Dovoluje divákům určovat vývoj příběhu a rozhodovat za hlavního hrdinu. Matt je chytrý student, kterého okolnosti přinutí zapojit se do loupeže přímo v centru Londýna. Matta teď čeká adrenalinový únik do bezpečí skrze celé město. Je jen na divácích, jak to celé dopadne...

Kinders

Působivý dokument o hudebně nadaných dětech. Nezáleží na tom, z jakých poměrů pocházejí a čím vším si děti prošly, ale že hudba je jedno velké pojidlo nás všech. A divák může na podkresu libé hudby sledovat, jak se ze sociálně znevýhodněných dětí stávají sebevědomé individuality. O tom Kinders je. Film získal v roce 2016 cenu publika na festivalu rakouského filmu Diagonale.

Putování tučňáků: Volání oceánu

Mladý a roztomilý tučňák by rád cestoval. Antarktida není přívětivé místo, ale tučňák ví, že pokud bude opatrný a dbalý rad mámy a táty, nic se mu nemůže stát. Pokračování oscarového snímku Putování tučňáků natočil režisér Luc Jacquet v rozlišení 4K, s využitím nejmodernějších technologií včetně ponorek a dronů.

Ústava - obnovená premiéra

Starý Vjeko je zlomený učitel chorvatského jazyka. Dříve mu tragicky zahynula láska jeho života, Bobo, a on se přes to stále nepřenesl. Pomáhají mu snad jen osamělé noční procházky po Záhřebu. Při jedné takovéto procházce Vjeka přepadnou chuligáni, zmlátí ho a nechají bez pomoci ležet na ulici. Stařec se dostane do nemocnice, kde se o něj stará zdravotní sestra Maja, která shodou náhod žije ve stejném domě, v jakém bydlí Vjeko. Kolotoč lidských osudů na chorvatský způsob.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!