Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Filmové premiéry: Ženská na vrcholu se zúčastní bitvy u Midway

Snímek Ženská na vrcholu (2019). Režie: Lenka Kny foto: BIOSCOP

První listopadový týden míří do českých kin čtyři snímky. Romantickou komedii s Annou Polívkovou doplní historický velkofilm o slavné bitvě, sociální drama vítěze filmového festivalu v Cannes, a hledání Boha na tanečních párty.
  18:00

Ženská na vrcholu

Česká republika/Slovenská republika, režie: Lenka Kny

Svobodná matka a majitelka biokavárny Helena (Anna Polívková) odjíždí i se synem na Vánoce na hory. Chce se vyhnout citovým problémům, které ji každý rok přepadají. Jenže na i na horách se pohybují sympatičtí muži, jmenovitě Richard (Martin Dejdar) a jeho bratr (Marek Němec). Na tyhle svátky Helena rozhodně nezapomene!

Bitva u Midway

USA/Čína, režie Roland Emmerich

Druhá světová válka je v plném proudu. Americká armáda bojuje s Japonci o každý ostrůvek v Tichomoří. Zlom přichází v bitvě u Midway. Ve válečném velkofilmu se představí Luke Evans, Woody Harrelson, Patrick Wilson, Ed Skrein nebo Aaron Eckhart. Na svědomí ho má režisér Roland Emmerich (Den nezávislosti, Godzilla). 

Pardon, nezastihli jsme vás

Velká Británie/Francie/Belgie, režie: Ken Loach

Rodina Turnerových žije na hranici chudoby. Každý nečekaný výdaj je uvrhne do existenční krize. Aby se měli lépe, rozhodne se otec rodiny Ricky (Chris Hitchens) dělat kurýra. Neví ale, že se upsal ďáblu. Podmínky jsou neúprosné. Tím samozřejmě trpí i rodina.  Po vítězném filmu z Cannes Já, Daniel Blake (2016) pokračuje tvůrčí duo Loach-Laverty v empatické linii příběhů obyčejných lidí, kteří se snaží udržet alespoň zdání důstojnosti na společenském okraji.

Boží láska

Brazílie/Norsko/Chile/Uruguay/Dánsko/Švédsko, režie: Gabriel Mascaro 

Brazílie, rok 2027. Místo kostelů se lidé chodí vyzpovídat na taneční parkety. Úřednice Joana dělá navzdory svým pracovním povinnostem vše pro to, aby naplnila svoje osobní poslání – zabránit co nejvíce párům v rozvodu. Jenže nic není tak jednoduché, jak to zprvu vypadá. Taneční futuristické drama natočil oceňovaný Gabriel Mescaro (Neonový býk, Srpnový vítr). 

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...