Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Firma Roberta De Nira žaluje bývalou zaměstnankyni. V pracovní době sledovala Netflix

Kultura

  15:00
LOS ANGELES - Produkční firma Canal Productions, kterou založil a vlastní oblíbený herec Robert De Niro, žaluje bývalou zaměstnankyni Chase Robinsonovou. Důvodem šestimilionové žaloby má být utrácení firemních peněz za soukromé záležitosti, ale i fakt, že se v pracovní době dívala dlouhé hodiny na streamovací platformu Netflix.

‚Fuck Trump,‘ vyzval publikum Robert De Niro během předávání cen Tony. foto: Reuters

Zní to možná jako vtip. Chase Robinsonová do nedávné doby vykonával apozici viceprezidentky pro produkci a finance v De Nirově firmě Canal Productions. Výhod své pozice, která ji i tak přinášela 300 tisíc dolarů (zhruba 7 milionů korun) ročního platu, řádně využívala.

Snímek Vrtěti psem (1997).
Herec svou náklonnost k Hilary otevřeně přiznal již na počátku její kampaně....

Ačkoliv Canal Productions oficiálně opustila již v dubnu, firma na ni nyní podala žalobu v hodnotě 6 milionů dolarů (téměř 140 milionů korun). Robinsonová si měla totiž nechat proplácet drahá jídla v restauracích, luxusní pobyty v nejdražších hotelech i létání nejvyšší leteckou třídou. Ne však v rámci obchodních cest, to by se dalo pochopit, ale činila tak v případě svých soukromých potěšení. 

Dalším bodem žaloby je fakt, že Robinsonová promarnila „astronomické množství času“ sledováním Netflixu. Během jednoho čtyřdenního období letos v lednu zvládla shlédnout stěží uvěřitelných 55 epizod oblíbeného sitcomu Přátelé. V jiné čtyřdenní době zase viděla 20 dílů seriálu Arrested Development a k tomu ještě 10 dílů seriálu Schitt´s Creek. 

„Sledování Netflixu nebylo v žádném případě součástí pracovní náplně a povinností Chase Robinsonové. Soudě dle informací tak Robinsonová konala pro vlastní pobavení v době, kdy byla placena za práci,“ uvádí se mimo jiné v žalobě. Během pouhých dvou let Robinsonová také například z firemních peněz zaplatila zhruba 32 tisíc dolarů (zhruba 744 tisíc korun) za taxislužbu a Uber. 

Robinsonová mezitím stále na svém profilu na profesní sociální síti LinkedIn uvádí, že je šéfkou v Canal Productions.