Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Fotbalový Bůh nebo zdrogovaný podvodník? Nový dokument představí život Diega Maradony

Kultura

  15:00
Do dokumentu o slavném fotbalistovi sestříhal oscarový režisér Asif Kapadia až 500 hodin filmových záběrů. Film se představil už divákům na filmovém festivalu v Cannes a teď zamíří i do Karlových Varů. Standardní české premiéry se dočká 18. července.

Dokumentární film Diego Maradona (2019). Režie: Asif Kapadia. foto: KVIFF

Na hřišti neporazitelný stroj na góly, mimo hřiště nezvladatelný živel se skandály na krku. Kapadiův snímek se soustředí na celý fotbalistův život, ale hlavně na divokých sedm let v neapolském fotbalovém klubu. 

Dokumentární film Diego Maradona (2019). Režie: Asif Kapadia.
Dokumentární film Diego Maradona (2019). Režie: Asif Kapadia.

Fanatický obdiv a slávu je těžké ustát a Diego skrývá svou lidskou tvář čím dál víc pod masku Maradony. Tomu nejsou cizí divoké večírky, nevěry, podvody, kokain ani pletky s mafií. To pochopitelně neskončilo dobře. Do toho všeho je zde ještě jeho bouřlivý vztah se synem Diegem juniorem. 

Za dokumentem stojí oscarový britský režisér Asif Kapadia. Ten má na svědomí už dva dokumentární biografické snímky - Senna (2010) o legendárním závodníkovi formule jedna a Amy (2016) o zpěvačce s medovým hlasem Amy Winehousové. Za druhý jmenovaný získal i Oscara. 

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...