Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

GLOSA: Jak oslaví Trutnoff třicetiny? Možná na zelené louce

Kultura

  14:30
Už víš, kdo bude v Trutnově? A kdy to vlastně bude? Takhle se mě v posledních týdnech ptala řada lidí. Samozřejmě, je řeč o Open Air Festivalu Trutnoff.

Večerní koncerty hlavních hvězd festivalu Trutnoff sledují obvykle tisíce fanoušků. Letos si možná budou muset dát pauzu. foto: MAFRA - Martina Veselá

Právě v tomto čase pořadatelé letních přehlídek bombardují fanoušky velkými jmény, aby je na svoji akci nalákali. Jen z trutnovského „vigvamu“ zatím nic. Až minulý týden. Ukázalo se, že vůbec není jisté, zda festival, letos třicetiletý, vůbec bude. Ne že by Martin Věchet a jeho „kmen“ neměli chuť v pořádání akce pokračovat. Práci jim ale znemožnila dlouho trvající nejistota, jak to letos s trutnovským areálem na Bojišti vlastně bude.

„Trutnovská radnice se až nyní rozhodla, kdo bude dále spravovat areál na Bojišti, jehož je vlastníkem,“ píše se v tiskové zprávě. „K 31. prosinci loňského roku skončila po osmnácti letech nájemní smlouva bývalému nájemci Bojiště, za jehož správcovství areál viditelně zchátral. Nový vlastník či nájemce nebyl dlouho znám. Pořadatelé festivalu tak donedávna nevěděli, s kým se lze konkrétně domlouvat a uzavřít nájemní smlouvu. Až v únoru se objevila informace, že siměsto areál nechá prozatím ve své správě.“

Každý, kdo někdy pořádal nějaký festival, vám potvrdí, že shánět „velká jména“ v únoru na srpnovou akci je úplný nesmysl. Například s Iggym Popem, píší dále pořadatelé, se jednalo o vystoupení v Trutnově celé tři roky.

Takže uvidíme, jak to celé dopadne. Ale nebyli by to indiánští bojovníci zpod krkonošských hor, aby neměli záložní variantu. „Zvažujeme setkání na zelené louce jako v dobách festivalových počátků. S minimem hudebního byznysu, který se z velkých festivalů stal,“ říká zakladatel festivalu Martin Věchet.

Autor:

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč