Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

GLOSA: Žaluj jen toho, kdo má prachy, vzkazují pozůstalí Nirvany

S odkazem na americká média uvedla v pátek ČTK, že jedna z nejslavnějších rockových kapel 90. let Nirvana zažalovala výrobce oblečení Marc Jacobs poté, co do své nové řady zahrnul několik modelů se žlutým "smajlíkem" s křížky místo očí a vyplazeným jazykem, který je jedním ze symbolů kapely. Jacobs prý logo použil bez povolení a Nirvana nyní u soudu v Kalifornii požaduje nařízení o nápravě a finanční odškodnění.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FG

F. Grimes

8. 1. 2019 20:14

Autor je celý popletený. Zaprvé autorská práva v Číně prakticky neexistují, a tak těžko se bude Nirvana soudit s výrobcem tam. Aliexpress není obchod ale platforma kde prodejci své zboží prodávají, a ti mají zakázáno neoriginální věci prodávat. Jestli autor chce, může je nahlásit.

Nirvana taky žaluje luxusní obchody, které kolekci MJ prodávají, např Nieman Marcus a Saks. A ne jen kvůli tomuto tričku, ale také jsou v této kolekci trička s textama jejich písniček a jinýma logama.

Pokud by autor znal styl Grunge tak by věděl že k předraženým módním domům mají daleko, a Kurt Cobain se právě zasebevraždil kvůli tomu že se styděl že se stal tak komerčním, takže je to pro kapelu docela citlivé téma. Takže se nelze divit že se brání když jim to jedna z nejdražších módních značek na světě okopiruje a předraženě prodává. Název kolekce je "Bootleg Grunge", a pokud autor neumí anglicky, tak bootleg znamená "neautorizovaná kopie". Módní návrhář věděl přesně co dělá, ale spoléhal na to že se většino

0 0
možnosti
FG

F. Grimes

8. 1. 2019 20:15

...že se většinou kapela nesoudí.

0 0
možnosti