Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Hana Zagorová zrušila vánoční koncert v pražské Lucerně. Uskuteční se v lednu

Kultura

  15:45
PRAHA - Zpěvačka Hana Zagorová ze zdravotních důvodů přesunula středeční vánoční koncert, který se měl konat v pražské Lucerně, na 22. ledna příštího roku. Vstupenky na vystoupení spojené s předáním Zlaté desky za prodej alba O Lásce zůstávají v platnosti. ČTK o tom v pondělí informoval Vladan Drvota ze Supraphonu, bližší podrobnosti neuvedl.

Zpěvačka Hana Zagorová při vyhlášení ankety Český slavík 2014 foto:  Michal Šula, MAFRA

Devítinásobná zlatá slavice letos 6. září koncertem v pražské Lucerně oslavila své sedmdesáté narozeniny. Členka Síně slávy hudebních cen Anděl během vystoupení pokřtila své nové album O Lásce. Záznam koncertu vychází tento týden na DVD a CD.

Za svoji kariéru nazpívala Zagorová přibližně 800 písní, působila v několika souborech a v divadlech Apollo a Semafor. Pak pro ni Karel Vágner sestavil na přelomu let 1972/1973 doprovodný orchestr. Vystupovala s Michalem Prokopem, Petrem Rezkem, Petrem Kotvaldem a Stanislavem Hložkem, koncertovala ve východním bloku i západní Evropě. V roce 2014 převzala diamantovou desku Supraphonu za 10,120 000 prodaných zvukových nosičů.

Na příští rok musela nedávno ze zdravotních důvodů přeložit své koncerty také Lucie Bílá. Vystoupení, která se měla konat 5. a 6. listopadu v O2 areně, se 8. ledna uskuteční od 14:00 a 20:00. Vstupenky zůstávají v platnosti.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...