Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Harry s Meghan chystají pro Netflix dokument o postižených sportovcích

Britský princ Harry a jeho americká manželka Meghan. foto: Frank AugsteinČTK

LONDÝN - Dokument Srdce Invictu (The Heart of Invictus) bude sledovat přípravu atletů na titulní akci v nizozemském Haagu v roce 2022. Jde o první ovoce multimilionové smlouvy, kterou Harry a Meghan podepsali s Netflixem.
  14:30

Invictus Games je každoroční mezinárodní sportovní klání, ve kterém spolu zápolí postižení či nemocní atleti z řad vojáků a veteránů. Celou akci podporuje nadace Archewell, za kterou Harry stojí. Ten se v připravovaném dokumentu objeví před kamerou a spolu s manželkou budou i výkonnými producenty. 

Princ Harry a jeho choť Meghan Markleová během rozhovoru s oblíbenou...
Rozhovor Oprah Winfreyové s bývalými členy královské rodiny odvysílá americká...

Dokument bude vznikat pod hlavičkou nově založeného produkčního křídla společnost Archewell. Do režisérského křesla usedne Orlando von Einsiedel, autor oceňovaných dokumentů Virunga nebo Bílé Helmy (The White Helmets). 

V rozhovoru s Oprah Winfreyovou pár prozradil, že neměl v plánu nahrávat podcasty pro Spotify nebo točit pořady pro Netflix, ale dohnala je k tomu finanční nouze. „Viděl jsem to tak, že musím finančně zajistit bezpečí rodiny,“ prozradil Harry, kterého královská rodina odstřihla od peněz.

Minulý měsíc ale deník The Daily Telegraph hovořil o tom, že pár měl s dnes již zaniklou streamovací službou Quibi jeden z projektů rozjednaný již v roce 2019, tedy ještě předtím, než se rozhodl oddělit od rodiny.

Pochopení pro publikum

Loni začátkem září podepsal pár smlouvu se společností Netflix. V tiskovém prohlášení sdělil, že se hodlá soustředit na vzdělávací rodinné pořady. „Soustředíme se na vytváření obsahu, který informuje, ale i dává naději,“ uvedli v prohlášení „Tvorba inspirujících rodinných pořadů je důležitá i pro nás coby nové rodiče.“

„Jsme neuvěřitelně hrdí, že si vybrali Netflix jako svůj kreativní domov, a jsme nadšení, že s nimi budeme vyprávět příběhy, které mohou pomoci budovat povědomí a zvyšovat pochopení pro publikum,“ sdělil zase v tiskovém prohlášení Netflixu Ted Sarandos, jeho obsahový ředitel. 

Hodnota smlouvy s Netflixem se odhaduje na 25 milionů dolarů. To je sice velká částka, ale televize CBS údajně za jediný rozhovor páru s Oprah Winfreyovou zaplatila mezi 7 až 9 miliony dolarů.

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...