Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Hasta la vista, baby! Fanoušci předělali celého Terminátora 2 ve videohře GTA 5

Kultura

  6:00
Ruské studio Kramer Media vzalo kultovní snímek Jamese Camerona a předělalo ho do prostředí populární videohry Grand Theft Auto 5 studia Rockstar. Samotný snímek Terminátor 2 bude mít ještě letos obnovenou premiéru ve 3D.

Arnold Schwarzenegger jako Terminátor. foto: www.youtube.comReprofoto

Arnold Schwarzenegger ve své nejznámější roli. Terminátor 2: Den zúčtování (1991) vypráví příběh Johna Connora, který z roku 2029, kdy všechno ovládá zlá umělá inteligence Skynet, posílá do minulosti Terminátora T-800, aby ochránil sám sebe jako dítě. Po životě mu totiž jde patrně nezničitelný T-1000, který se rovněž dostane do minulosti.

Terminátor Arnold Schwarzenegger navštívil na kole Prahu, líbila se mu

Studio Kramer Media sice předělalo film celý, ale i tak vystřihlo spoustu scén a výsledný produkt má tak zhruba poloviční délku původního filmu. Všechny klíčové scény a akce jsou ale na svém místě. Studio také používá originální zvukovou stopu z původního filmu, aby předělávce dodala na autenticitě. Terminátor 2 se odehrává v americkém Los Angeles, takže pomohlo i to, že děj Grand Theft Auto 5 se odehrává v imaginárním městě touto metropolí inspirovaném.

GTA T2 poukazuje na vzrůstající popularitu fanouškovských filmových předělávek na videoherním podkladu. Dosud šlo ale převážně pouze o krátká videa či skeče. Terminátor od Kramer Studios ale rychle sbírá přízeň a je otázkou, zda dojde i na pokračování.

Snímek Terminátor 2, podle mnohých nejlepší díl série, se ještě letos dočká obnovené premiéry v kinech, a to rovnou ve třetím rozměru (3D).

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...