Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Helena Vondráčková dostala v Německu cenu za přínos populární hudbě. V zemi chystá turné

Kultura

  19:28
Berlín - Zpěvačka Helena Vondráčková v neděli v Berlíně obdržela cenu Smago Award za celoživotní přínos německé populární hudbě. Vedle jedenasedmdesátileté české umělkyně, kterou znají především fanoušci na východě Německa, online magazín o německé hudbě Smago vyznamenal také asi dvě desítky dalších zpěváků.
Zpěvačka Helena Vondráčková

Zpěvačka Helena Vondráčková foto: MAFRA

„Této ceny si velmi vážím a jsem nadšená. Vystupovala jsem v Německu mnoho let, velmi často a velmi ráda, mnoho jsem se tady naučila,“ uvedla po převzetí ocenění Vondráčková. Poznamenala také, že má na svá vystoupení v Německu nezapomenutelné zážitky.

Obohatit je bude moci už letos. V květnu bude mít totiž po delším čase první samostatné turné ve spolkové republice. Od 11. do 26. května bude zpívat v šesti převážně menších východoněmeckých městech.

Vondráčková, která dříve vystupovala i ve známém estrádním televizním pořadu Ein Kessel Buntes, patří v Německu spolu s Karlem Gottem mezi nejznámější české zpěváky. Dnes devětasedmdesátiletý umělec se ve spolkové republice velkého ocenění dočkal předloni, kdy v Lipsku převzal mediální cenu Zlatá slepice za celoživotní dílo.

Autor: