Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Hillary Clintonová píše thriller. Jeho zasazením útočí na Donalda Trumpa

Kultura

  15:00
LOS ANGELES - Bývalá prezidentská kandidátka spolu s bestselleristkou Louise Pennyovou chystá románový thriller Stát teroru (The State of Terror). Děj se odehrává po šíleném čtyřletém prezidentském období, které prakticky vymazalo Spojené státy z mapy světa.

Prezidentská kandidátka Hillary Clinton promlouvá během své kampaně v Charlotte foto: ČTK/AP

Příběh knihy bude vyprávět o mladé státní tajemnici, jež je donucena spolupracovat s nepříliš dobrým americkým prezidentem, svým dřívějším rivalem. Šokující teroristický útok pak rozhodí celou společnost a ukáže děsivé trhliny napříč celým systémem. Ačkoliv to explicitně vyřčeno pochopitelně nebude, onen nepříliš dobrý prezident je jasnou narážkou na Donalda Trumpa. 

Kandidátka na prezidentku Hillary Clinton.
Kandidáti na prezidenta USA: Hillary Clinton a Donald Trump během druhé...

Hillary Clintonová ve vyjádření popisuje, že práce s Louise Pennyovou je pro ni splněným snem. „Užila jsem si všechny její knihy a postavy. Vážím si našeho společného přátelství. Teď spojíme síly, abychom se ponořily do světa vysoké diplomacie a zrady. Vše není takové, jaké se to zpočátku jeví,“ nechala se slyšet.

I manžel Hillary Clintonové, bývalý prezident Bill Clinton, je spisovatelem. Spolu s Jamesem Pattersonem napsal už dva thrillery. Jeden o prezidentovi se zrádcem v týmu, druhý o unesené prezidentově dceři. 

Louise Pennyová je známá kanadská spisovatelka detektivních románů, několikanásobná držitelka ceny Agathy Christie. Proslavila ji hlavně série s inspektorem Gamachem. 

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!