Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Hlavu vzhůru, vybízí Nová scéna Národního divadla. Na koronavirus si posvítí světelná instalace

Kultura

  16:30
PRAHA - Divadlo je obrovský, dýchající organismus. Nová scéna Národního divadla teď nabídne kolemjdoucím pohled přímo do útrob organismu. Celek doplní záznam z inscenace Koncové světlo.

Instalace Hlavu vzhůru. foto: Daniela Šrámková

Techničtí pracovníci Národního divadla připravili pro diváky první scény světelnou instalaci na Nové scéně, která předvede, že divadla ani v čase pandemie a svého uzavření nepřestávají úplně fungovat, protože to při jejich bohatém životu, třebaže mnohdy není vidět, ani není možné. Nyní, v době ticha, je příležitost poukázat právě i na běžně skrytá divadelní umění.

Instalace Hlavu vzhůru.
Instalace Hlavu vzhůru.

Jedinečná světelná instalace, připravená na základě celostátní kulturní akce #kulturunezastavis a dále spontánně rozvíjená pod dobře známou hlavičkou Činohry Národního divadla #kulturajenarod, spojuje práci a umění divadelních techniků, herců i režisérů a dramaturgů. Dívejte se na divadlo prozatím alespoň zvenčí a poslouchejte úryvky z předposlední premiéry Činohry, inscenace Koncové světlo, jež bude ze záznamu číst průvodce celé akce Saša Rašilov.

Světelná instalace je k vidění každý den v čase od šesti večer do sedmé hodiny ranní.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!