Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Hodně netradiční koncert. Kapela The Silver Spoons se ve čtvrtek chystá chodit po vodě

Indie rocková kapela The Silver Spoons. foto: The Silver Spoons

PRAHA - Ve čtvrtek 23. července zahraje indie rocková formace The Silver Spoons na unikátním vodním pódiu přímo u Občanské plovárny na Malé straně. Půjde o první koncert jejich letní mini-tour, která povede mimo jiné přes Louny, České Budějovice, Karlovy Vary, a další. Jako předkapelu přivítají kanadsko-irskou akustickou kapelu Bookie Baker.
  12:00

Koncert na plovoucím pódiu bude opravdu jedinečná podívaná. „Beatles tvrdili že jsou větší než Ježíš, což my zdaleka nejsme, ale pokusíme se ho alespoň napodobit tou chůzí po vodě,“ zavtípkoval manažer a klávesista kapely Dimitrije Maksimovic.

Událost je možné sledovat i na Facebooku. Koupit vstupenky je možné přes portál GoOut.cz

Na dalších zastávkách mini-turné kapela zahraje v Lounech (24. července), Českých Budějovicích (29. července), Uničově (30. července), Karlových Varech (31. července) a Hlinsku (1. srpna). 

Indie rocková kapela The Silver Spoons.
Indie rocková kapela The Silver Spoons.

Hitparádu Evropy 2 zbořili The Silver Spoons z Prahy. ‚Vysypat kapsy? Vždyť my nemáme ani ty kapsy,‘ vtipkují

Kapela The Silver Spoons je sice pražská, ale své kořeny má v Lounech. V roce 2018 získala cenu Objev roku 2018 v anketě Žebřík a již celkem třikrát nominovaná na Evropa 2 Music Awards. Představila se na snad velkých českých festivalech a s hraním rozhodně nehodlá přestat. Velkou zásluhu na úspěchu kapely má určitě i charismatický frontman Augustine Dunn, který je původem Brit. 

V českém éteru na sebe kapela výrazně upozornila singlem He’s Got My Money. Tenbyl nahrán v Los Angeles pod taktovkou legendárního Dannyho Sabera (producent Rolling Stones, Black Sabbath, U2, David Bowie, atd.).

Autor: