Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Hollywood chystá pokračování Terminátora i Dne nezávislosti

Kultura

  14:00
LOS ANGELES - Terminátor, oblíbená postava vraždícího kyborga, která pomohla ukout slávu amerického herce Arnolda Schwarzeneggera, se opět vrátí. Tentokrát se tak stane v podobě samostatné trilogie, jejíž první díl by měl přijít do kin 26. června 2015. Německý režisér působící v Hollywoodu Roland Emmerich zase v těchto dnech naznačil, že by mohl natočit hned několik dalších dílů velkofilmu Den nezávislosti.

Arnold Schwarzenegger se od politiky vrací k herectví foto: Reuters

Návrat Terminátora potvrdilo hollywoodské studio Paramount Pictures. Přinejmenším v příštím, už pátém, díle Terminátora by měl znovu hrát Arnold Schwarzenegger, což 65letý herec potvrdil už dříve. Producenti ale zatím nepotvrdili, zda opět v hlavní roli.

Prvního filmového Terminátora natočil režisér James Cameron v roce 1984. Společně s dalšími dvěma pokračováními - Terminátor 2: Den zúčtování (1991) a Terminátor 3: Vzpoura strojů (2003) - v nichž Arnold Schwarzenegger hrál, film vynesl více než miliardu dolarů (téměř 20 miliard korun). Čtvrté pokračování Terminator Salvation z roku 2009 bylo bez Schwarzeneggera, který v té době zastával úřad kalifornského guvernéra.

Proč přišli mimozemšťané?

Sedmapadesátiletý filmař Emmerich zase prohlásil, že si dovede představit hned několik nových pokračování kasovního trháku Den nezávislosti z roku 1996. Dosud hovořilo studio 21th Century Fox o jednom chystaném sequelu.

Z filmu Den nezávislosti (1996)

"Když natáčíte pokračování, nechce filmové studio jen jeden film, ale rovnou celou sérii," naznačil Emmerich v rozhovoru s internetovým deníkem Huffington Post. V takovém případě je podle něj třeba vytvořit celou mytologii. "Proč mimozemšťané přišli? Jak vypadá jejich kultura? A co to znamená?" - to jsou podle Emmericha otázky, na které je pak třeba odpovědět.

Tentokrát však bude Emmerich muset postrádat představitele hlavní role v prvním filmu Willa Smithe, který prý nabídku hrát v pokračování odmítl. Navíc by Smith byl už příliš drahý, prozradil režisér. K dispozici jsou ale i tentokrát hollywoodské hvězdy Jeff Goldblum a Bill Pullman. Premiéra dalšího dílu Dne nezávislosti je stejně jako v případě Terminátora plánovaná na rok 2015.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...