Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Horečka noci s Bee Gees. Producent Bohemian Rhapsody získal práva na film o další slavné kapele

Kapela Bee Gees. foto: FB BEE GEES

LOS ANGELES - Americký producent Graham King (Letec, Rumový deník) bude chystat filmovou biografii o autorech hitů jako Stayin´ Alive nebo Night Fever. Důvodem je kolosální úspěch snímku Bohemian Rhapsody, který celosvětově vydělal přes 900 milionů dolarů.
  15:00

Studio Paramount, které s Kingem na filmu spolupracuje, zakoupilo jeho jménem i práva na samotné písně Bee Gees. Tím se bude odlišovat od chystaných biografických snímků Stardust (David Bowie) a All By My Side (Jimi Hendrix). Ty musí příběhy svých hrdinů odvyprávět bez jejich skladeb. 

Kapela Bee Gees.
Robin Gibb, bývalý zpěvák britské skupiny Bee Gees

Fenomenální kasovní úspěch filmu Bohemian Rhapsody o britské kapele Queen byl korunován hned čtyřmi Oscary. Spolu s úspěšným filmem Zrodila se hvězda ukázal producentům, že o hudební filmy je mezi diváky velký zájem. To se následně potvrdilo díky snímku Rocketman o životě Eltona Johna. Ten vydělal zhruba 195 milionů dolarů.

Mimochodem, v přípravě jsou i další snímky hudebních celebrit. Svého filmu se dočkají například Elvis Presley, Aretha Franklinová, Bob Marley nebo Carole Kingová. 

Záchrana přichází!

Největší hit skupiny Stayin´ Alive (Zůstávám naživu) se dodnes využívá zdravotníky pro nácvik první pomoci. Frekvence kompresí srdeční masáže by totiž měla být zhruba 100 stlačení za minutu. Stayin´ Alive má tempo 103, což je téměř přesně požadovaná frekvence. 

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!