Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Hra o trůny skončí po své osmé řadě, oznámila HBO

Kultura

  6:00
WASHINGTON - Osmá řada dílů zakončí populární seriál Hra o trůny, oznámila americká televizní stanice HBO. Sedmá řada složená ze sedmi epizod namísto obvyklých deseti se podle všeho dostane na obrazovky příští léto, poslední řada bude odvysílaná v roce 2018, napsala britská BBC s odvoláním na programového šéfa HBO Caseyho Bloyse.

Smrt a následné oživení Jona Sněha (Kit Harington) byl pro fanoušky velký předěl. Do té doby smrt jejich oblíbené postavy znamenala definitivní konec. To se změnilo. Jonovou smrtí končila celá série a tvůrci nechali fanoušky čekat v nejistotě celý rok. foto: youtube.comReprofoto

Počet dílů poslední řady zatím nebyl určen, uvedl Bloys. „Vezmeme si jich tolik, kolik nám jich tvůrci seriálu dají,“ dodal.

V angličtině vyjde novela Saddáma Husajna. Je to jako Hra o trůny, říká vydavatel

Kultovní seriál, který vznikl na motivy bestsellerové fantasy ságy George R. R. Martina, získal loni rekordních 12 televizních cen Emmy. Letos má dokonce 23 nominací.

Hra o trůny se podle stanice HBO stala nejsledovanějším seriálem v její historii. Výpravný seriál vypráví epický příběh o pokrytectví a zradě, ušlechtilosti a cti, dobývání a triumfu, jenž se odehrává v mytické říši Západozemí, kde léta a zimy trvají celé roky a touha po moci je věčná.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...