Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Hra skončila, hlásí noví Avengers. Co všechno víme o očekávaném komiksovém filmu?

Kultura

  18:00
ZEMĚ - Snímek Avengers: Endgame bude pokračováním nejúspěšnějšího komiksového snímku všech dob, filmu Avengers: Infinity War. Ochránci Země tentokrát budou muset svést rozhodující bitvu proti šílenému titánovi Thanosovi. Jednotlivé detaily, včetně traileru, se pomalu dostávají na internet.

V Avengers: Infinity War se hrdinové postavili největšímu padouchovi vesmíru Thanosovi. foto: Falcon

Kdy noví Avengers přijdou do kin?

Oficiální světová premiéra je naplánovaná již na 25. dubna 2019. To je dobrá zpráva pro fanoušky, protože první informace hovořily až o květnu.

S odhadovým rozpočtem na produkci ve výši 300 až 400 milionů dolarů je...
Avengers: Infinity War propojil Avengers i s hrdiny z vedlejší série Strážci...

Co znamená název Endgame?

Endgame v překladu znamená koncovka, což je termín pravděpodobně přejatý z šachové terminologie. Pracovní název byl prostě Avengers: Infinity War - část II. Režisér Joe Russo ale už v dubnu 2016 webu Uproxx vysvětlil, že druhá část dostane nakonec jiný název. „Myslíme si, že jsou to dva rozdílné filmy, ne jeden na pokračování,“ mínil Russo. Finální název Endgame byl pak zveřejněn v první krátké ukázce 7. prosince. Koncovka navíc již podle názvu označuje něco definitivního, takže bezpochyby půjde o snímek s podobným dopadem na filmové universum Marvelu (MCU), jako měl předchozí film Avengers: Infinity War.

Kdo bude s Thanosem bojovat tentokrát?

Zcela jistě se vrátí všechny oblíbené postavy, které Thanos nenechal zmizet v prvním díle. Trailery navíc předvedly, že se objeví i několik hrdinů, kteří v Infinity War nevystupovali. Jmenovitě jsou to Hawkeye (Jeremy Renner), Wasp (Evangeline Lillyová), Ant-Man (Paul Rudd) a Captain Marvel (Brie Larsonová). Na Captain Marvel se mohou fanoušci při čekání na Avengers těšit v jejím samostatném filmu. Captain Marvel má českou premiéru 7. března.

O čem bude příběh?

Jeden film navštívil 45krát. Zapálený fanoušek byl na nových Avengers v kině každý den

Snímek Avengers: Infinity War měl otevřený konec, který fanoušky šokoval. Avengers: Endgame na něj naváží přesně v ten moment. Jinak ale o příběhu známé není nic - Marvel jako vždy vše přísně drží pod pokličkou. Nedočkavcům ale nelze nedoporučit komiks Infinity War (1992) od scenáristy Jima Starlina a kreslíře Rona Lima, který sloužil jako předloha pro oba filmy.

Kdo zemře?

Soudě podle toho, že celé řadě herců skončí smlouvy, se může stát, že počet mrtvých superhrdinů bude nakonec mnohem větší, než na závěru Infinity War. Smlouvy s Marvelem vyprší Robertu Downeymu Jr. (Iron Man), Scarlett Johanssonové (Černá vdova), Chrisovi Hemsworthovi (Thor) a Chrisovi Evansovi (Captain America). Z čistě praktického hlediska by bylo jednodušší hrdinu alespoň dočasně zabít, než obnovovat smlouvy. Téměř jistý konec má ale Captain America - Chris Evans totiž v říjnu oznámil, že o roli dále zájem nemá.

A co ukázka?

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.