Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Hvězdou Prázdnin v Telči bude kytarista Tommy Emmanuel

Kultura

  13:30
TELČ - Rezervací vstupenek na jeho koncerty je asi třikrát víc než na ostatní interprety.

Tommy Emmanuel foto: prazdninyvtelci.cz

Australský kytarový mistr je největším tahákem 31. ročníku hudebního festivalu, řekl ČTK pořadatel přehlídky Milan Kolář. Letní přehlídka v Telči začne 26. července. Během sedmnácti dnů zde vystoupí více než stovka kapel.

"Tommy Emmanuel v Čechách letos hraje jenom jednou, a to 31. července na nádvoří zámku v Telči. Jinak hraje v Americe, v Anglii, Itálii, samozřejmě v Austrálii. Kytarista číslo jedna," uvedl Kolář. Rezervace lístků na ostatní vystoupení jsou podle něj zatím srovnatelné s minulými ročníky. Na třech festivalových scénách se do 11. srpna vystřídají doslova stovky hudebníků a uskuteční se řada divadelních představení.

Návrat virtuozního harmonikáře

Hlavní scénu na nádvoří telčského zámku otevře 26. července Radůza s písničkářem Justinem Lavashem. Během festivalu vystoupí Hradišťan, Vladimír Mišík, Mňága a Žďorp, Ivan Mládek, Spirituál Kvintet, Michal Prokop a Druhá tráva. Po loňském úspěchu se vrátí slovenská zpěvačka Szidi Tobias.

Návštěvníci se mohou těšit i na další zahraniční hosty. S irským triem Sliotar zahraje londýnský písničkář s irskými kořeny J. Eoin. S českou Asonancí vystoupí dánská kapela Tradish, přijede nizozemský orchestr Kladderadatsch. V závěru festivalu vystoupí americký hráč na foukací harmoniku Charlie McCoy, který v minulosti podnikl několik turné s Druhou trávou.

Kocouří scéna na náměstí bude tradičně hostit představení pro děti a kapely, které si chtějí zahrát pro radost. Scéna Nocturno nabídne pro změnu noční vystoupení.

Autor:

Prodej bytu v OV, 1+1 po rekonstrukci, Lanškroun
Prodej bytu v OV, 1+1 po rekonstrukci, Lanškroun

B. Martinů, Lanškroun - Žichlínské Předměstí, okres Ústí nad Orlicí
2 349 000 Kč