Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Hyperpohon nezpomaluje. Nový Star Wars seriál by se údajně měl začít natáčet příští týden

Kultura

  6:00
Minulý týden hovořil Bob Iger, výkonný ředitel společnosti Disney o tom, že Hvězdných válek (Star Wars) bylo „příliš mnoho, příliš rychle“ a je tak na místě s produkcí zpomalit. Režisér Jon Favreau má přitom svůj nový seriál z daleké, předaleké galaxie začít natáčet údajně již příští týden. Uniklé snímky kulis naznačují zasazení seriálu.

Nájemný lovec Boba Fett v ikonické mandalorianské zbroji foto: wikimedia commons

Nájemný lovec Boba Fett, fanouškům Star Wars velmi dobře známá postava, byl stejně jako jeho otec Jango Fett Mandalorian. Mandaloriani jsou válečnickou rasou proslulou díky svému velmi charakteristickému brnění a touze poprat se kdekoliv a s kýmkoliv. Právě válkám mandalorianů s Galaktickou říší (Galactic Empire) by se měl nový seriál zabývat. Děj by měl být zasazen přibližně tři roky po ději šesté epizody hlavní série, filmu Návrat Jediů (1983).

Alden Ehrenreich jako Han Solo. Snímek Solo: Star Wars Story (2018). Režie: Ron...
Felicity Jones ve filmu Rogue One: Star Wars Story

První fotky z příprav na natáčení (ZDE) prozrazují, že se fanoušci dočkají staré známé planety Tatooine. Nehostinný pouštní svět byl v sáze Star Wars domovem Anakina Skywalkera, později Luka Skywalkera a také se zde mezi třetí a čtvrtou epizodou ukrýval Oba-Wan Kenobi. Fanoušci se nejspíše z povahy tématu dočkají i domovské planety Mandalorianů nazvané Mandalore. Tato planeta ještě v žádném z filmů nebyla.

Seriál Jona Favreaua (Solo: Star Wars Story, Iron Man) by měl být vlajkovou lodí připravované streamovací služby společnosti Disney. Ta se chce zařadit po bok mediálních gigantů Netflixu nebo HBO.

„Kdyby mi někdo jako jedenáctiletému chlapci řekl, že budu točit věci ze světa Star Wars, tak bych mu nevěřil. Nemůžu se dočkat, až vyrazím na tuhle vzrušující cestu,“ okomentoval celou věc Favreau.

‚Příliš mnoho, příliš rychle.‘ Na filmy ze světa Star Wars si fanoušci počkají déle

„Udělal jsem chybu v načasování. Když se ohlédnu zpět, tak ta chyba, za kterou samozřejmě beru veškerou zodpovědnost, byla o tom, že těch filmů bylo příliš mnoho a vycházely příliš rychle,“ kál se Bob Iger, výkonný ředitel společnosti Disney, minulý týden. Příčinou byly špatné kasovní výsledky snímku Solo: Star Wars Story, který šel do kin necelý půlrok po osmé epizodě, filmu Poslední z Jediů. Podle Igera tak mohou fanoušci čekat zpomalení. Seriálů se to ale zřejmě netýká.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!