Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Kultura

I horníci se musí v době koronaviru nějak živit. Režisér populární Lajny uvede svůj novou komedii

Komedie Horníci na home office (2020). foto: HORNÍCI

PRAHA - „Když havířům zavřou doly, tak se z toho nepose*ou!“ Nová černá komedie Horníci na home office se divákům představí již 13. listopadu.
  14:00

Filmové natáčení probíhalo za přísných hygienických podmínek v Ostravě, mimo jiné v hornickém muzeu Landek. Hlavních rolí havířů, kteří se ze dne na den ocitnou bez práce, se ujali Karel Zima, Josef Kaluža a Robin Ferro. 

Komedie Horníci na home office (2020).
Komedie Horníci na home office (2020).

 
Posledního jmenovaného horníka měl ale původně ztvárnit herec Štěpán Kozub.  „Stalo se ale to, že v den natáčení se Štěpán vzbudil s horečkami, takže jsme museli roli okamžitě přeobsadit. Nechtěli jsme riskovat zdraví nikoho ze štábu. Volba tedy padla na našeho Robinka, který je snad ve všem diametrálně odlišný než Štěpán, ale právě díky své osobitosti dostala tato role nový rozměr. Navíc má obdiv mě i celého štábu, že do toho ihned šel a text se učil za pochodu,“ prozrazuje režisér Vladimír Skórka.

Vladimír Skorka je podepsaný pod seriály sKORO na mizině a pod divácky velmi oblíbenou Lajnou. Horníky na home office natočil spolu s oceňovaným kameramanem Janem Šťastným (Havel, Domácí péče, Okresní přebor). 

„Horníci jsou pro mě opravdoví hrdinové a k jejich práci mám velký respekt. Což se, myslím, projevilo i na výsledku, třebaže se jedná o bláznivou komedii,“ dodává Skórka.

Snímek se dočká internetové premiéry 13. listopadu na webové adrese www.hornici.com. Ke zhlédnutí bude zdarma. 

Autor: