Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Jak si děti užívaly týdenní pobyt na Mallorce?

Kultura

  16:30
„Kam jedete na školní výlet?“ ptali se mnozí z žáků 8.B a kdyby nebylo jejich snahy a spolupráce, tak by odpověď zněla: „Do Ostravy...“ Jenomže oni po několikaměsíčním úsilí vyhráli v celostátní soutěži „Čtení pomáhá“ a to jim přineslo vysněný týden strávený na středomořském ostrově Mallorca. Cestovní kancelář Fischer zajistila pro 24 žáků a 3 pedagogy letenky, ubytování v tříhvězdičkovém hotelu ve středisku S'Illot na severovýchodě ostrova a stravu All inclusive.

Mallorka a její malebné domky foto: autor / profimedia

Vstříc týdennímu prázdninovému dobrodružství jsme odstartovali z letiště v Brně v sobotu 23. června. Pro většinu z nás to bylo první cestování letadlem, takže jedinečný prožitek. Po bezproblémovém příletu na letiště Palma De Mallorca a přepravě do místa pobytu nás čekalo ubytování v útulném hotelu a příjemný personál, který se o nás po celou dobu hezky staral.

Krásné slunečné počasí nám umožnilo každodenní koupání v moři na blízké písečné pláži Sa Coma či v hotelovém bazénu. Podnikali jsme večerní vycházky do okolí spojené s návštěvou obchůdků se suvenýry, absolvovali okružní jízdu historickým vláčkem a jeden večer si zatancovali na hotelové diskotéce. Během pobytu jsme si někteří přivstali, abychom zastihli východ Slunce nad hladinu moře – byla to nádherná podívaná! Nadšení jsme také byli z velmi pestré nabídky jídel a nápojů, které jsme měli zdarma k dispozici vždy po celý den.

Všichni jsme si tento školní výlet pořádně užili a spokojení se 30. června vrátili domů. Věříme tomu, že pro mnohé to byl neopakovatelný zážitek na celý život. A ponaučení na závěr? Zkusit se má všechno, protože nic není nemožné. Snad náš úspěch motivuje jiné třídy, aby se příští rok do soutěže zapojili.

Chtěli bychom poděkovat městu Slavičín za finanční příspěvek tisíc korun na autobusovou dopravu do Brna a zpět.

Mgr. Hana Majeriková, Mgr. Adriana Maňasová
Základní škola Slavičín - Vlára, příspěvková organizace

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!