Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

SOUTĚŽ: Jako písek v přesýpacích hodinách. Vyhrajte knihu Pouze pro VIP

Kultura

  12:00
Najdan, pro některé Teddy, se po osmi letech za mřížemi vrací zpátky na svobodu. Je odhodlaný, že se do ilegálních věcí už nikdy nezaplete. Jenže v kapse nemá ani floka, normální práci si najít nedokáže a po krku mu jde vyděrač, který chce během týdne splatit starý dluh. Když se na Teddyho obrátí prestižní stockholmská advokátní kancelář a nabídne mu práci, která by sice jeho finanční problémy vyřešila, ale znamenala by návrat ke starému způsobu života, nemá na výběr.

Pouze pro VIP foto: Kniha Zlín

Na nabídku přistoupí a slíbí, že se pokusí nalézt uneseného mladého finančníka Philipa Schaleho z prominentní rodiny stockholmských zbohatlíků. Jeho rodiče únos odmítají řešit s policií, protože Philipova temná minulost by mohla vrhnout stín na celou rodinu. Musejí se tedy obrátit na advokátní kancelář, kde pracuje velmi nadaná a ctižádostivá právnička Emelie, která žije pouze prací a vidinou, že se stane ve firmě partnerem. Když jí její šéf nabídne kariérní postup výměnou za práci na vyřešení únosu, neváhá. To ovšem neví, že na stejném úkolu musí spolupracovat s bývalým kriminálníkem. Ti dva spolu vytvoří tým, v němž to vře a jiskří. Emelie chce výš a Teddy se potřebuje zbavit dluhů. Ona byla k případu přidělena pro svou spolehlivost a přesnost, on zase kvůli... Proč vlastně? Cosi z Teddyho minulosti zná totiž jenom její šéf a nikdo jiný. A únoscům zatím pomalu dochází trpělivost, jako písek v přesýpacích hodinách...

A jak knihu vyhrát? Napište nám odpověď na jednoduchou otázku: Ve kterém roce se narodil autor knihy? Své odpovědi posílejte do neděle 17. ledna.

Autor: