Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Jazzový festival v Černošicích ozdobí Marta Töpferová a Poogie Bell

USA

  17:00
ČERNOŠICE - Hlavními hvězdami každoroční akce bude americký bubeník a slovenská zpěvačka.

Marta Töpferová foto: MAFRA - Jan Zátorský

Osmý ročník pětidenního festivalu, jenž se z hlavní scény v Clubu Kino postupně rozrostl i do ulic a některých restaurací, začne ve středu. Organizátoři podle Strejčka chtějí vedle klasického jazzu opět nabídnout různé hudební žánry, například blues a etno hudbu.

Na letošek pozvali kytaristu Luboše Andršta a kapelu Al-Yaman, která přináší fúzi orientální melodiky s novými prvky taneční hudby. Americký kytarista Steve Walsh s kapelou zase nabídne písně hlavně v duchu blues, jazzu, country a neworleanské hudby. Jazzové standardy předvede americký zpěvák a pianista Justin Echols.

Hlavní hvězdou tradičního jazzového festivalu v Černošicích u Prahy bude americký bubeník Poogie Bell s kapelou. Diváci se mohou těšit také na slovenskou jazzovou špičku, basistu Juraje Grigláka a zpěvačku Martu Töpferovou, která žije ve Spojených státech a je považována za významnou interpretku latinskoamerické lidové hudby. V Černošicích představí nový projekt Milokraj, informoval ČTK za organizátory Michal Strejček.
Organizátoři dávají každoročně prostor i tělesům z Černošic a jejich okolí. Kompletní program akce, která loni přilákala na jména, jako je Peter Lipa, Laco Déczi a Iva Bittová, rekordních 1300 posluchačů, zájemci najdou na www.jazzcernosice.cz.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!