Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Jdete na Smashing Pumpkins? Tak pozor na Landu

Kultura

  10:30
PRAHA - Kdo se dnes večer chystá na koncert americké skupiny Smashing Pumpkins, měl by si dát pozor. V krajním případě by totiž mohl skončit na koncertu Daniela Landy, který se také koná v areálu pražského Výstaviště.

Smashing Pumpins při předchozím pražském vystoupení v roce 2008 foto:  Viktor Chlad, Lidové noviny

Přinejmenším problém v dopravě bude mít patrně na svědomí souběh dvou koncertů s očekávanou početnou návštěvou, které se dnes konají v pražských Holešovicích. Zatímco v Tesla Areně, což je hokejový stadion pražské Sparty, vystoupí Daniel Landa, o kus dál v malé sportovní hale neboli v Incheba Areně bude koncertovat americká kapela Smashing Pumpkins. Pořadatelé obou akcí proto už předem upozorňují návštěvníky na potíže, které mohou nastat.

Relativně kvalitnější z obou akcí, koncert Smashing Pumpkins, představí americkou kapelu poté, co strávila rok přípravou svého nového alba Oceania. To se na pultech objeví začátkem roku 2012. Své debutové album vydala skupina, známá častými změnami v sestavě, v roce 1991. Souboru se během kariéry podařilo vydat posluchači i kritikou ceněná alba. Skupina prodala miliony desek a získala dvě ceny Grammy, poté se ovšem na šest let rozpadla.

Zahrajem si na vojáky

Koncert Daniela Landy je součástí buditelského turné s česko-anglickým pojmenováním "Vozová hradba tour". Landovo tažení doprovází slogan Jsi Čech, tak si toho važ - verš z písně někdejší skinheadské kapely Orlík. "V době, kdy globalizace pohlcuje a rozpouští evropské národy, hodláme pozvednout prapor. Přestože se nás někteří snaží umlčet, budeme hlasitější a hlasitější," píše se v propagačních materiálech ke koncertu.

Daniel Landa: Jsi Čech, tak si toho važ

Součástí "Vozová hradba tour" jsou i pozoruhodné výzvy pro Landovy fanoušky. "Obracíme se na všechny vojáky, kteří by se chtěli objevit ve videu, které bude na koncertech doprovázet písničku Pozdrav z fronty," lákají internetové stránky projektu. Dotyční mají organizátorům poslat fotky z vojenského protředí. Stejně tak se mají Danielu Landovi ozvat tatínkové, kteří by se chtěli "objevit se svými ratolestmi ve videu, které bude na koncertech doprovázet písničku Táta".

Tatínci, vojáci a fanoušci Smashing Pumpins se setkají na pražském Výstavišti dnes ve 20 hodin.  

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!