Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Je to konec rytířů Jedi? Nové Hvězdné války se představily v první ukázce

Kultura

  18:34
Orlando/Praha - Na pátečním setkání fanoušků sci-fi ságy Hvězdné války představily studio Lucasfilm a společnost Disney první dvouminutovou ukázku v pořadí již osmé epizody podtitulem Poslední Jediové.

Osmá epizoda Star Wars ponese název Poslední Jedi. foto: starwars.com

V upoutávce na film, který bude mít premiéru 15. prosince se objevují nejen vesmírné bitvy, ale i pohledy na řadu zavedených postav, včetně princezny Leiy, poslední role americké herečky Carrie Fisherové, která loni, poté, co stihla dotočit všechny scény, podlehla následkům srdečního selhání.

Poslední slova ukázky, pronesená patrně hlavním hrdinou původních filmů Lukem Skywalkerem, hned vyvolaly mezi fanoušky řadu spekulací. „Je čas, aby Jediové skončili,“ říká v závěrečné scéně s odkazem na nejasnou budoucnost vesmírného řádu strážců dobra obdařených nadpřirozenými schopnostmi.

Tvůrci představili ukázku při příležitosti oslav 40 let od uvedení původních Hvězdných válek do kin během akce Star Wars: Celebration v Orlandu na Floridě. Scénáře i režie nového dílu se ujal Rian Johnson, který má na kontě mimo jiné některé epizody kultovního seriálu Breaking Bad (v češtině vysílaného pod názvem Perníkový táta).

Rogue One: Star Wars Story
Felicity Jones ve filmu Rogue One: Star Wars Story

K dosavadním hercům se podle tvůrců přidaly nové tváře, Benicio del Toro and Laura Dernová. Herečka Daisy Ridleyová, která ztvárňuje hlavní hrdinku Rey z posledního dílu s podtitulem Star Wars: Síla se probouzí, uvedla během sezení s fanoušky, že nový díl uvede diváky ještě hlouběji do jejího příběhu.

Společnost LucasFilm na svém Twitterovém účtu zároveň zveřejnila podobu oficiálního filmového plakátu.

#TheLastJedi poster has been revealed. #SWCO pic.twitter.com/fqnf1bQtPu

— Star Wars (@starwars) 14. dubna 2017
Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.