Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Jiřina Švorcová, žena, která nic nepochopila

Některým lidem není dáno dosíci moudrosti, i když prožijí poměrně dlouhý život. Jiřina Švorcová ani ve svých 82 letech nepochopila, že iniciativně sloužila zločinecké organizaci. Takové, která vraždila, kradla a ze svobody, které měla plná ústa, učinila frašku a paskvil.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

J. Barák

13. 10. 2010 10:07
Mumie?

Že vás ta babka tak irituje,mě by za tak dlouhý článek nestála.Myslím,že na tuto dobu budou zase lidi vzpomínat jako na velkou rozkrádačku všeho.Třeba počínaje Koženými a ZATÍM konče Pitry!Každá doba má své ubohé hrdiny!

0 0
možnosti

R. Švehla

13. 10. 2010 3:08
Ať žije ČSSR !

Přátelé a soudruzi, vážení bezpartijní !   Pravičáci nepřestávají plivat své špinavé modročerné sliny na soudružku Švorcovou i na celé obě naše bratrské Strany. Buržoasie se snaží kydat hnůj na Československou socialistickou republiku a vůbec na celou ideu spravedlivého společenského systému, na socialismus.

Jen ať plivou, hlupáci ! Jen ať kydají, špinavci ! Na čistém štítě komunisty a sociálního demokrata špína neulpí; naše čistá minulost nemůže být pošpiněna žádnou lží, žádnou pomluvou ! Socialismus znamená svobodu, spravedlnost a solidaritu, socialismus přináší lidem jistoty a prosperitu. Jednou to pochopí všichni, i dnešní dezorientovaní mladí, a pak zvítězíme i bez revoluce. Zvítězíme v buržoasních volbách, a pak buržoasii opět smeteme na smetiště dějin.

Ptáte se, jak máme vydržet těch pár let (měsíců ?) do našeho opětovného vítězství ? Co dělat, abychom se nezalkli v tom nechutném zápachu ze zahnívajícího kapitalismu a do morku kostí prohnilé demokracie ? Rada je jednoduchá : Otevřete si dobrou knihu, buď nějaký ze svazků klasické knihovny marxismu-leninismu-stalinismu, nebo třeba Minuty s Jiřím Paroubkem, a ovane vás proud čistého povětří.

Nebo můžete využít internetu, toho mizerného sionisticko-imperialistického vynálezu, a pustit si krásný pořad s fotografiemi krás ČSSR, v němž http://www.youtube.com/watch?v=5s-54T1Bxjg&feature=related" target="_blank" rel="nofollow">s.Švorcová recituje Český sen. Ach, kéž bych se dožil toho krásného dne, kdy se Česko a Slovensko opět stanou nedílnými součástmi světové socialistické soustavy !

Proletáři všech zemí, spojte se !    ***    Volte ČSSD a KSČM !

0 0
možnosti
JB

J. Barák

13. 10. 2010 10:09
Re: Ať žije ČSSR !

Krásná pitomost je také kniha pres.všeho Zelená planeta je modrá.

0 0
možnosti

R. Švehla

11. 10. 2010 19:17
ČSSD a KSČM jsou bratrské Strany ! (1.část)

No tak podívejte se, pane Nováku.

Jak všeobecně dobře známo (alespoň nám pokrokovým, levicově založeným lidem je všeobecně dobře známo), buržoasie se nechce smířit se svou porážkou, se svým nevyhnutelným zánikem. Kapitalismus a demokracie kopou kolem sebe jako chcípající kobyly, vykořisťovatelé zuří, imperialisti běsní. A pořád se snaží prodloužit své panství, ochránit alespoň o rok, alespoň o měsíc svá privilegia, své bohatství, své zbytečné životy.

Jednou z metod zákeřného třídního boje, jež buržoasie používá proti proletariátu, je rozdělení pracujících mas, odtržení dělníků od rolníků, rozbití jednoty a solidarity mezinárodního dělnického hnutí. Ale my se rozdělit nedáme ! Nedáme se zastrašit ani podplatit, těžce vybojovanou jednotu našich bratrských Stran udržíme a ještě více utužíme !

Ano, obě naše Strany musely ujít dlouhou a kamenitou cestu, než dosáhly dnešního souznění. Připomenu především mladým, to jest ve vědě věd nevzdělaným lidem, že sociální demokracie několikrát ve své historii selhala, zradila zájmy proletariátu, spikla se proti pracujícím s vykořisťovateli. Ale i moje rodná Strana selhala – na konci r.1989 neleninsky ustoupila reakci bez boje.

Ano, Gorbačovova zrada byla ranou do zad, ale my jsme mohli použít osvědčeného řešení čínských soudruhů, mohli jsme pravicové shromáždění agentů a buržoustů na Letné zneškodnit nejen tanky a pěchotou, ale i salvovými raketomety a bitevním letectvem. Zdravé síly v Sovětském svazu by nás podpořily, následovalo by vystoupení zdravých jader ostatních proletářských Stran celého socialistického tábora. Zvítězili bychom, spravedlivý společenský řád udrželi !

0 0
možnosti

R. Švehla

11. 10. 2010 19:20
ČSSD a KSČM jsou bratrské Strany ! (2.část)

Dnes bychom stáli jen krok od dosažení vrcholu dějin vesmíru, od komunismu. Místo toho svádíme každodenní boj o skývu chleba, boj s pravičáky, tyrany a zrádci všemi. Místo klidu na práci musíme dřít na kapitalisty, musíme stávkovat, demonstrovat. Místo skutečně svobodných voleb, kdy si svobodní voliči svobodně vybírají, zdali kandidáty Národní fronty zvolí v pátek či v sobotu, musíme se zúčastňovat nesvobodných buržoasních voleb, kde nerozhoduje čestnost a Stranická věrnost kandidátů, ale mrzký peníz. Místo výzev ke zkvalitnění práce a uzavírání socialistických závazků musíme vyzývat lid http://aktualne.centrum.cz/domaci/volby/praha/fotogalerie/foto/333812/?cid=679413" target="_blank" rel="nofollow">hlasujte proti bezohledné vládě !  HNUS !

Nyní však http://www.halonoviny.cz/articles/view/209533" target="_blank" rel="nofollow">je čas na změnu ! V těchto volbách musí vší náš lid napravit svoje květnové selhání, musí zvolit kandidáty našich bratrských Stran. A my se lidu odměníme : V Senátu zabráníme snižování mezd a propouštění, na komunální úrovni splníme náš předvolební slib http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/cssd-prahy-5-ma-stahnout-plakaty-slibujici-ze-zmizi-bezdomovci/524758" target="_blank" rel="nofollow">Pryč s narkomany, bezdomovci a hernami.

Ano, společně, pane Nováku. Nedokážete rozeštvat naše Strany. My navazujeme na dlouholetou a cílevědomou práci soudruha Fierlingera, přítele Paroubka a dlouhé řady dalších věrných synů a dcer lidu. My jsme nyní vedoucí silou českomoravského proletariátu, a zůstaneme, dokud se KSČM cele nevzpamatuje z určitého útlumu.

My jsme se zbavili Laušmana, Horáka, Battěka, Loevyho a podobných pravičáků, my udržíme čistotu a jednotu Strany i v budoucích letech ! My přivedeme naše bratrské Strany k opětovnému sloučení, sloučení, jež tentokrát vydrží navždy. K tomu nám dopomáhej Nesmrtelný Lenin !

Socialismus – budoucnost lidstva !    ***    Volte ČSSD a KSČM !

0 0
možnosti
ZN

Z. Novák

11. 10. 2010 16:52
Soc .dem.

byla nejúhlavnější nepřítel komunistů jestli to nevědí a likvidovali je jako první. Hodně jich dokonce zahynulo v žalářích. Měli by si zjistit, jak to v 48 vlastně bylo a neopakovat hesla, která používají taky novináři z doslechu a oni pane Švehlo.

0 0
možnosti
JH

J. Hochová

11. 10. 2010 19:48
Re: Soc .dem.

Nevědí a hlavně vědět nechtějí.

0 0
možnosti
ZN

Z. Novák

11. 10. 2010 16:39
Pane Švehlo!

Nepletou do toho ČSSD oni moudro!

0 0
možnosti

R. Švehla

11. 10. 2010 19:36
Strana je moudrá !!!

No tak podívejte se, pane Nováku.

Já do své Strany moudro "nepletu". Já, spolu s ostatními prostými přáteli a přítelkyněmi, ze Strany moudro čerpám.

Neboť naše Strana, pane Nováku, je zřídlem moudrosti. Nejen díky genialitě přátel Paroubka, Ratha, Sobotky a dalších, ale též díky těsnému sepětí s naším pracujícím lidem, díky bratrské spolupráci s mojí rodnou Stranou, KSČM.

Ale tohle pravičáci nikdy nepochopí, takže Vám to už nebudu dál vysvětlovat. Je mi Vás líto, pane Nováku - jako buržuj jste odsouzen k porážce a zapomnění.

Starý kapitalistický svět zachvívá se ve svých základech. Ohromná hospodářská a zemědělská krise vzniká v důsledku zločinnosti a neschopnosti tohoto řádu. Zachvacuje všechny kapitalistické državy a vrhá v zoufalství miliony pracujících. Ohromná vlna nespokojenosti vykořisťovaných a pracujících se zdvíhá a roste. A na východě ? Rodí se nový svět - socialistický. Ne zoufalství a beznadějnost, ale ohromné nadšení, ohromná víra v lepší budoucnost zachvacuje zde pracující masy. (A.Zápotocký, 7.listopadu 1945)   ***    Volte ČSSD a KSČM !

0 0
možnosti
MM

M. Martinovská

11. 10. 2010 16:29
Za komunismu byla u nás na špičkové úrovni...!

Paní Hochová, spousta lidí vám tu napsala spoustu pěkných věcí - (nehledě na nehmotné kategorie jako svoboda cestování či projevu, většina lidí se podle níže uvedené průměrné mzdy a kupní síly má dnes líp než za komunistů, zdravotnictví a školství zdarma byla čirá iluze, bylo samozřejmě placeno z vašich daní a z výnosu podniků, které byly sebráním veškerého zisku zcela demotivovány...)

Tak ale co bylo tehdy lepší? Něco přece! Tak třeba špičková lékařská diagnostika na nejvyšší úrovni!  zvláště když v Sušici působil páter Ferda - i nejvyšší papaláši se doprošovali ošetření a záchrany u faráře, reprezentanta to úpadkového světonázoru... Když jim teklo do bot a po...sírali se strachy ze smrti a ze zaslouženého pekla, ještě rádi se zeptali. Tisíce jeho spolubratrů sice internovali v různých koncentrácích, ale strach o sebe měli, to ano.

0 0
možnosti
JH

J. Hochová

11. 10. 2010 19:53
Re: Za komunismu byla u nás na špičkové úrovni...!

Doporučuji vám knihu Nonny Auské Český lékař v Americe.Podezírat ji ze sympatii se socialismem opravdu nemůžete. A dnešní špišková diagnostika? Jak kdo a kde.Odoperované zdravé rameno, úmrtí na operaci slepáku....,Jinak co se týká platů-dámo, už jste žila za 10 000 Kč, jako se žije ve Varech? Tento okres má nejnižší průměrnou mzdu z celé ČR! A ta sposta lidí? Spousta lidí souhlasila s politickými procesy, spousta jich psala dokonce schvalovací dopisy.Na spoustě stavěli obzvlášť komunisté.

0 0
možnosti
JK

J. Klušák

10. 10. 2010 10:50
To je moc charakterní, když vládu komunistů hodnotí zákon:

Zákon č. 198/1993 Sb. o protiprávnosti komunistického režimu a o odporu proti němu.

§ 1 (1) Komunistický režim a ti, kteří ho aktivně prosazovali,

d) používal k perzekuci občanů všech mocenských nástrojů, a to zejména:

...*** ... popravoval, vraždil je a žalářoval je ve věznicích a táborech nucených prací, při vyšetřování a v době žalářování vůči nim používal brutální metody včetně fyzického a psychického mučení a vystavování nelidským útrapám,...*** ... zbavoval je svévolně majetku a porušoval jejich vlastnická práva,...***... znemožňoval jim výkon zaměstnání, povolání nebo funkce a dosažení vyššího nebo odborného vzdělání,...*** ... zabraňoval jim svobodně vycestovat do zahraničí či vrátit se svobodně zpět, ..... e) ..   pro dosažení svých cílů neváhal páchat zločiny, umožňoval jejich beztrestné páchání a poskytoval neoprávněné výhody těm, kteří se na zločinech a perzekucích podíleli ..... f) .. spojil se s cizí mocností a od roku 1968 udržoval uvedený stav pomocí jejích okupačních vojsk

0 0
možnosti
MM

M. Martinovská

11. 10. 2010 16:32
Re: To je moc charakterní, když vládu komunistů hodnotí zákon:

Ano, pane Klušáku, ten režim skutečně byl zločinný stejně jako režim fašistický, i když se za fašistů stavěly dálnice... Taky za komunistů pochopitelně rostla kukuřice a jiné dobré věci, ale ten režim probouzel v lidech to nejhorší, stejně jako současný stav probouzí v lidech to lepší, nebo aspoň životaschopnější... ale zase se lidi dneska víc žerou závistí, to za komunismu nebylo, protože komunismus byl jediné veliké dějinné vítězství lidské závisti.

0 0
možnosti
TK

T. Konczyna

10. 10. 2010 10:27
Ale pochopila a moc dobře.

Jiřina Švorcová je aspoň charakterní žena,není žádná převlékačka kabátů ! Byla to dobrá herečka !!!

0 0
možnosti
MK

M. Komárek

10. 10. 2010 13:01
výborná herečka!

sbírala jednu mezinárodní cenu za druhou! V Hollywoodu ukápli nejednu slzu, stále odmítala jejich nabídky .. 

0 0
možnosti
MC

M. Chmelíček

10. 10. 2010 9:29
Švorcová a Punčochář,

žena a muž, kteří nic nepochopili.

0 0
možnosti
MK

M. Komárek

9. 10. 2010 21:27
najít něco pozitivního se dá

při troše vůle na čemkoli. Dokonce i na pobytu ve vězení či léčbě nádoru. Já se taky občas dostanu do průšvihu a vždy se mi podaří na tom něco pozitivního najít. To ale neznamená, že si přestanu uvědomovat, že je to průšvih ...

0 0
možnosti