Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Jodie Fosterovou na Zlatých glóbech ocení za celoživotní dílo

Kultura

  10:50
LOS ANGELES - Americká herečka Jodie Foster při předávání Zlatých glóbů příští rok dostane prestižní cenu Cecila B. DeMilla za celoživotní dílo, oznámilo Sdružení zahraničního tisku v Hollywoodu (HFPA), které Zlaté glóby uděluje.

Jodie Fosterová ve filmu Bůh masakru z roku 2011 foto: Reprofoto

Devětačtyřicetiletá dvojnásobná držitelka Oscara za hlavní role ve snímcích Mlčení jehňátek a Znásilnění rozšíří seznam slavných držitelů této ceny, mezi kterými jsou například Steven Spielberg, Al Pacino, Judy Garlandová, Harrison Ford, Walt Disney, Frank Sinatra a Morgan Freeman.

"Jodie je osobnost mnoha tváří, která zaznamenala a bude dále zaznamenávat značný úspěch po dobu své kariéry," prohlásila předsedkyně HFPA Aida O'Reillyová o Fosterová, která je hvězdou první velikosti a platí v Hollywoodu za intelektuálku. Vystudovala s červeným diplomem a může se pochlubit i čestným doktorátem z Yaleovy univerzity.

Zlatý glóby se budou příští rok udělovat 13. ledna v Beverly Hills. Považují se za důležitou předzvěst oscarového klání, které se uskuteční 24. února 2013 v Hollywoodu.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!