Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

KABÁT: Pryč s filmem o Havlovi, není dost hrdinský. Ochranářské tažení může nadělat škodu

Filmu režiséra Slávka Horáka Havel lze vyčítat různé věci. Třeba to, že se z něj po čase člověku vybaví o málo víc než celkově mdlý dojem. A jistě je možné jej kritizovat za to, že hlavní postava se sice dramatikovi, disidentovi a později prezidentovi Václavu Havlovi celkem podobá fyzicky, ale s jeho skutečným charakterem se z velké části míjí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kabáte, nedělejte si iluze. Občanům se prostě prostě kult V.H. zajídá.

Jak se říká - KRÁLÍČCI UŽ PROKOUKLI ;-D

0 0
možnosti
Foto

R35a92d94i69m 46K39u42b58e12š

14. 10. 2020 21:32

Nelíbí se jim portrét Havla? Řešení nefunční - sepisování protestních petic. Řešení funkční - natočit vlastní film, který ukáže "jak to tenkrát vlastně bylo". Jenomže to je moc namáhavé a drahé. Kdo by jim na to dal peníze? Možná by museli sáhnout do vlastních zdrojů. Ale tolik Havla zase nemilují, on je pro ně již 30 let pouze zdrojem bezpracného lehkožití.

0 0
možnosti

Fim jsem nevidel. Zazil jsem ale "sametovou revoluci". Jaky je Havluv odkaz? Vlada tandemu Zeman Babis. Vlada agenta cizi vemoci a byvaleho agenta StB. Rozkradena reublika. Toto lidem ukazat by bylo skutecne hrdinstvi. Proto jsou tak straslive pravdive ty cervene trenyrky.

0 0
možnosti

Dívala jsem se na prodej lístků kina v době, kdy film běžel a kina byla otevřená. Dva, čtyři lístky na sál, ale pak několik dnů žádný... tedy žádný prodaný, aby bylo jasno. Prostě absolutní nezájem. Budou muset počkat po coroně, až na to budou moct nahnat školy.

0 0
možnosti

V podstate súhlasím s autorom, akurát titulok je zavádzajúci, resp. nepresný ... myslím si, že autori listu nemali na mysli, že "není dost hrdinský" ...

0 0
možnosti

Tohle je v posledni dobe tak typicky. Nekomu se neco nelibi. Zacnu se do neho navazet a shazovat ho.

Proc mily autore radsi nenapisete co vas na tom filmu zaujalo, cim je podle vas dobry, nez si tady zkonstruovat fackovaciho panaka a pak mu nafackovat?

0 0
možnosti
Foto

jenže článek je o něčem jiném, víme? Autor si bere na paškál onen otevřený list / stížnost Pitharta & com, nikoliv film samotný. A že ho film nenadchnul, holt, má svůj vkus, s tým nic nenaděláte

0 0
možnosti

Bol to výborný film. Bolo tam toho viac na vypichnutie,nebudem to rozoberať.

0 0
možnosti

E89w64a 72N67o48v24o98t80n72á

13. 10. 2020 8:57

Kvičení havloidních kreatůr dokazuje že se film zrejmě povedl. ;-D

0 0
možnosti

Petr Pithart, Petr Janyška, John Bok, Joska Skalník, Jan Dobrovský, Jan Urban, Fedor Gál, Ladislav Snopko, Olga Sommerová, Naďa Dvorská, Tomáš Mazal, Jiřina Šiklová, Petr Pospíchal zakládají nový cenzorský úřad ?

Už opět nebude možné o některých lidech psát, mluvit či točit pravdu, ale budeme pouštět do světa jen smyšlené eposy o hrdinství, tímto úřadem, určených hrdinech ?

;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Ne vy piiip, nikdo nezaklada cenzorsky urad. To ze nekdo ma na neco nejaky nazor nema nic spolecnyho s cenzurou. VIte vy vubec co to je cenzura clovece?

0 0
možnosti