Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Kam zmizela moje ponožka? Ve Ville Pellé se otevře muzeum Lichožroutů Galiny Miklínové

Muzeum Lichožroutů ve Ville Pellé. foto: VILLA PELLÉ

PRAHA - Malí i velcí návštěvníci budou mít od čtvrtka možnost vstoupit do světa Lichožroutů. Za ním stojí ilustrátorka a výtvarnice Galina Miklínová spolu s básníkem Pavlem Šrutem. Nakonec ale nezůstane jen u Lichožroutů.
  18:00

„Návštěvníci se na výstavě setkají i s populárním Vombatem Jirkou a Cílovníky Evy Papouškové a s „klanarády“ klanu H2O - Hugem, Hubertem a Ofélií z oblíbených knih Petra Stančíka. Dále se Šrutovým Kokosovým dědkem, panem Kdybychem, Myšutem a jinými. A také s Péťou Fotkou a Kanafáskem,“vysvětluje k výstavě Galina Miklínová.

Muzeum Lichožroutů ve Ville Pellé.
Muzeum Lichožroutů ve Ville Pellé.

„Výstava Galiny Miklínové, kterou považujeme za jednu z nejvýraznějších ilustrátorek prvních dvou dekád tohoto století, je logickým pokračováním naší snahy představit špičku této výtvarné oblasti nejen od nás,” říká ředitelka Galerie Villa Pellé Vladana Rýdlová a dodává: „Jsme rádi, že se tak právem přidá po bok takových velikánům, jako byli Jiří Šalamoun, Jiří Šlitr, Daisy Mrázková nebo Jean-Jacques Sempé.“

Z Villy Pellé bude muzeum Lichožroutů až do 28. března 2021. Od ledna se k výstavě připojí i tvůrčí dílny, besedy nebo kolentované prohlídky. Kurátorem výstavy je Radim Kopáč. 

Autor: