Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kam zmizelo kolo? V úvodní znělce Simpsonových byla dvacet let ta stejná chyba

Kultura

  10:00
SPRINGFIELD - V seriálu Simpsonovi (The Simpsons) se za třicet let jeho vysílání objevilo mnoho chyb, ať už šlo o logiku nebo časovou posloupnost. Jen jedna z nich se ale opakovala každý díl po dvě desetiletí. Žlutá rodinka má totiž doma magickou garáž.

První díl blíbeného seriálu Simpsonovi měl premiéru 17. 12. 1989. foto: Reprofoto

Slavná animovaná znělka seriálu Simpsonovi s hudbou skladatele Dannyho Elfmana existuje ve třech různých verzích podle animace. První verze se starým vzhledem postav byla použita jen pro první sérii v roce 1989. V roce 1990 vznikla druhá verze, která seriálu vydržela až do roku 2009. Přinesla vylepšenou animaci, nové scény a vzhledy postav. V roce 2009 pak vznikla třetí verze znělky, která kromě vylepšené animace a lepší barevné saturaci dávala větší prostor speciálním verzím, jako byla ta inspirovaná Hrou o trůny

Už první verze znělky obsahovala chybu v garáži Simpsonových. Ačkoliv v druhé verzi proběhl animační „facelift“, ona chyba nezmizela. Objevovala se tak v každém dílu v prvních dvaceti sériích. 

Když Homer Simpson dorazí do garáže vlastního domu, po pravé straně stojí u ponku několik krabic, jízdní kolo a hrábě. V dalším záběru, kdy ho Marge svým autem vystrkuje ven, stojí na stejně straně jen dvě bedny. Jedna má navíc úplně jinou barvu.

Homer přijíždí. Napravo jsou bedny, kolo a hrábě.

Homer uhýbá autu. Na místě jsou jen dvě krabice.

To, že jde opravdu o chybu, pak potvrdila třetí verze úvodní znělky. Ta bedny, kolo a hrábě nahradila jen Homerovým pracovním ponkem. Ten je správně umístěn i v dalším záběru, kdy otec od rodiny uhýbá před autem.

Simpsonovi jsou nejdéle běžícím animovaným seriálem (debutovali v roce 1989), nejdéle běžícím americkým sitcomem, mají ze všech seriálů nejvíce světových celebrit v epizodních rolích a také obdrželi neuvěřitelných 85 nominací na prestižní televizní ceny Emmy a řadu z nominací také proměnili. Loni  završili již 30. sérii a dostali se tak na celkový počet 662 dílů.

Když budeme vycházet z toho, že jedna epizoda má přibližně 22 minut, tak vidět je všechny by odhodlanému divákovi trvalo přes deset dní soustavného sledování.

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.