Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Kapela Lucie je zpět. Ve formě, bez řečí, skvělá

Kultura

  11:49aktualizováno  11:56
Legendární kapela Lucie zahájila v pražské Retro Music Hall své halové turné. Publikum, ve kterém rozhodně nepřevažovali teenageři, se dočkalo skvělého koncertu a díky vybičované atmosféře i tří přídavkových setů.

Skupina Lucie v Retro Music Hall foto: Staropramen

Amerika, Pohyby, Daniela. To byl jen začátek dvouhodiného koncertu, ve kterém kapela vypalovala jeden hit za druhým.

Čtvrtečním koncertem Lucie dokázala, že dokáže působit stejně věrohodně jako v devadesátých letec a na velká pódia se vrací ve skvělé formě. A dost možná působí ještě lépe, než před dvaceti lety, kdy na vlasaté mladíky chodily převážně mladé slečny.
Hlavním zpěvákem byl tradičně David Koller, roli sekundanta a specialisty na pomalejší skladby (Lucie, Dotknu se ohně, Panic, Laura) bravurně zastal Robert Kodym. Skladby Lucie jsou výpovědí celé jedné generace. Není u nás jiná kapela, jejiž texty by publikum zpívalo od začátku do konce po celou dobu show.

Zajímavé bylo i to, že kapela po celou dobu koncertu své písně nijak neuváděla.  Jedinou výjimkou byl vzkaz komunistům, aby odtáhli před skladbou Oheň z období čerstvě po revoluci.

Lucie na turné

Lucie na dlouho očekávaném turné.

Čtveřice hudebníků David Koller, Robert Kodym, Michal Dvořák a P.B.Ch. po koncertu v klubu Retro Music Hall zamíří do největších sportovních hal v Česku a na Slovensku. Turné odstartuje v Košicích a v Bratislavě. Poté muzikanty čekají dva koncerty v Ostravě a Brně. V Praze v O2 Aréně Lucie vystoupí dokonce třikrátTurné Lucie vyvrcholí 5. července vystoupením na festivalu Rock for People v Hradci Králové. .

Kapacita zahajovacího klubového koncertu byla organizátory úmyslně omezena na pouhých 800 exkluzivních míst, aby měli fanoušci možnost si koncert opravdu vychutnat. Cena vstupu byla navíc nastavena velmi příznivě. Šlo tedy hlavně o souboj v rychlosti skalních příznivcům kapely, kteří se pro získání vstupenek museli zaregistrovat na webu Staropramenu.

Vstupenky byly rozebrány během jednoho jediného odpoledne. Složení publika, které na kapele Lucie vyrostlo, se pak projevilo na opravdu skvělé atmosféře v klubu Retro. Jsme moc rádi, že jsme mohli být u velkého comebacku kapely, která ovlivnila několik  generacía věříme, že má ještě mnoho co nabídnout,“ řekl Michal Šlecha, Brand Manager pivovaru Staropramen.

Autor: