Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Kapela Megadeth vyhodila zakládajícího člena kvůli nařčení ze sexuálního obtěžování

Kultura

  17:00
Baskytarista David „Dave“ Ellefson byl v roce 1983 zakládajícím členem populární metalové formace Megadeth. Kapela na svých sociálních sítích uvedla, že ve světle nových obvinění Ellefson po téměř čtyřiceti letech přestává být členem.

Bývalý baskytarista Megadeth Dave Ellefson. foto: FB DAVE ELLEFSON.

„Nebereme toto rozhodnutí na lehkou váhu,“ napsala kapela na sociální síť Twitter. Ačkoliv neznáme každý detail toho, co proběhlo, víme dost na to, aby naše další spolupráce byla nemožná.“

Frontman Megadeth Dave Mustaine
Nick Menza ze skupiny Megadeth

Zhruba před dvěma týdny na internet unikla videa a fotky konverzace Davida Ellefsona a jedné z fanynek kapely. „Mnoho detailů ze svého života nám David zatajil,“ komentovala situaci tehdy kapela v příspěvku, který předznamenával vyhazov. 

Ellefson veškerá nařčení popírá. V příspěvku na sociální síti Instagram celou aféru popisuje jako úryvky z konverzace dvou dospělých lidí, které někdo vytrhal z kontextu, aby způsobil co největší škodu. Dotal také důkaz o tom, že dívka nebyla nezletilá. 

David Ellefson založil Megadeth v roce 1983 spolu se zpěvákem a kytaristou Davem Mustainem. Metalová úderka je spolu s Metallicou, Anthrax a kapelou Slayer považována za člena takzvané Velké čtyřky (Big Four) thrashmetalových kapel. Ellefson byl v Megadeth celou dobu kromě osmileté pauzy mezi roky 2002 až 2010. 

Témata: Hudba, Kultura

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...