Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kapela Zrní chystá nové album. Bude ve znamení kojota

Kultura

  17:00
Právě nyní vrcholí přípravy k vydání čtvrté řadové desky kapely Zrní. Album, které se bude jmenovat Následuj kojota, se na pultech se objeví již v září.

Kapela Zrní foto: Supraphon

"Kojot je na desce průvodcem. Významný zvíře mnoha indiánskej mýtů, šibalskej a prolhanej tvůrce vesmíru. Vede tě," říká o názvu desky zpěvák Honza Unger.

Kapela se opět spojila s producentem Ondřejem Ježkem ze studia Jámor, se kterým natočila úspěšné album Soundtrack ke konci světa (2012). "Zvukově, nástrojově, aranžérsky je deska bohatší a hravější než ta minulá, víc na ní experimentujeme," představuje nahrávku Honza Unger. Vizuální stránky alba se tentokrát zhostil výtvarník Aleš Fulín.

Kapela Zrní v nahrávacím studiu

K vydání alba se na podzim chystá koncertní turné po tuzemských a slovenských klubech.

Skupina má za sebou tři řadová alba a cenu Anděl za Objev roku 2012. V kapele působí pět hudebníků: Jan Unger (zpěv, kytara, flétna), Jan Juklík (kytara, zpěv), Jan Fišer (housle, zpěv), Jan Caithaml (baskytara, zpěv), Ondřej Slavík (bicí, akordeon, beatbox, zpěv).

Autor:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...