Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Kapitán Picard se vrací v novém seriálu. Tvůrci ukázali trailer s kapitánem a jeho psem na vinici

Kultura

  5:00
San Diego - Fanouškové Star Treku se v novém seriálu dočkají návratu kapitána lodi Enterprise z Nové generace Jeana-Luca Picarda. Zestárlého admirála ve výslužbě ztvární, stejně jako v původním seriálu, Patrick Stewart. Nový teaser a plakát k pořadu, který začne CBS vysílat už na konci tohoto roku, ukazuje Picarda, jak opečovává rodinný vinohrad v doprovodu psího společníka. Server Startrek.com jej zveřejnil ve středu.

První oficiální plakát k seriálu Star Trek: Picard. foto: CBS/StarTrek.com

Seriál o oblíbeném kapitánovi se má odehrávat zhruba 18 let po ději filmu Nemesis, v němž se objevil naposled - tedy v posledních letech 24. století. „V mezičase se toho v životě Jeana-Luca Picarda odehrálo mnoho. Musí se vyrovnat s některými novinkami, ale zároveň i s některými starými věcmi, a všechny tyhle záležitosti do určité míry kolidují,“ naznačil pro server DigitalSpy zápletku chystaného seriálu producent Alex Kurtzman.

„Picard udělal rozhodnutí, ohledně nichž se necítí úplně skvěle. Nicméně si myslím, že diváci pochopí, proč je udělal,“ řekl Kurtzman. Předcházející trailer prozrazuje, že události, mezi nimiž může být i zničení planety Romulus ve filmu Star Trek (2009), vedly Picarda k opuštění Hvězdné flotily. 

Velký návrat kapitána Picarda. Nový Star Trek v první ukázce sází na známou tvář

Předpokládá se, že více detailů o chystaném seriálu tvůrci objasní 20. července na události Comic-Con v San Diegu. Patrick Stewart se tam na pódiu sejde nejen s producentem Alexem Kurtzmanem, ale i s dalšími herci a členy produkčního štábu.

Konkrétní datum premiéry prvního dílu seriálu zatím oznámeno nebylo, podle dřívějších informací by však mělo televizní studio CBS seriál o Picardovi vysílat ještě letos. „V roce 2019 nás nečeká jeden Star Trek, ale dva. Discovery na začátku roku a Picard na konci,“ nechal se podle serveru TrekNews loni v prosinci slyšet kreativní ředitel CBS David Nevins.

Autor: