Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Kapitánka Sparrow? Disney chystá ‚ženský‘ díl Pirátů z Karibiku

Piráti z Karibiku: na vlnách podivna (Johnny Depp). foto: Reprofoto

KARIBIK/LOS ANGELES - Společnost Disney populární dobrodružnou ságu na vlnách ještě neodepsala. Podle dostupných informací je v přípravě nový díl s ženskou hrdinkou. Do hlavní role se spekuluje o Karel Gillanové.
  15:00

Skotská herečka Karen Gillanová v poslední době zazářila v marvelovské sáze Strážci galaxie nebo ve dvojici filmů Jumanji. I když je nejpravděpodobnější kandidátkou na hlavní roli, zatím není jisté, jestli se už se společností Disney dohodla. Jiné zdroje navíc tvrdí, že studio by radši v hlavní roli vidělo herečku tmavé barvy pleti. 

Karen Gillanová (druhá zprava) ve filmu Jumanji (2017)

Ať bude nakonec v Pirátech z Karibiku hrát kdokoliv, je jisté, že to nebude Johnny Depp. To ušetří společnosti Disney astronomických 90 milionů dolarů. Tolik totiž Depp inkasoval za jediný díl série.

Snímek Piráti z Karibiku. Salazarova Pomsta.
Piráti z Karibiku: na vlnách podivna (Johnny Depp a Penélope Cruzová).

O šestém dílu Pirátů z Karibiku se otevřeně mluví už od roku 2010. V roce 2018 se objevila informace, že scénář píší Rhett Reese a Paul Wernick (oba Deadpool, Země zombie), ale oba v roce 2019 od projektu odešli. Po nějaké době studio Disney přizvalo jako scenáristu Craiga Mazina, autora seriálového velkohitu Černobyl

Češi? Skutečně světová úroveň, říká režisér filmu Amundsen. Většinu snímku natáčel v tuzemsku

Posledním dílem ságy byl snímek Salazarova pomsta z roku 2017. S jejím režisérem Espenem Sandbergem vedl server Lidovky.cz rozhovor. 

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč