Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Karlovy Vary, den třetí: O lásce

Kultura

  18:54
KARLOVY VARY - Vary přetékají lidmi a to znamená, že festival je v plném proudu. Na všech návštěvnících je vidět, že jsou tu rádi - a mají se rádi. I namačkání v Thermalu.

Zahájení MFF Karlovy Vary - modelka Táťána Kuchařová foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

Dopoledne jsem zaslechla půvabnou návtěvnici na schodech k Velkému sálu Thermalu, jak říká svému klukovi: "Obejmeš mě, prosím tě, ještě jednou?" Ten kluk ji obejmul a pak trochu káravě řekl: "A to už stačí, teď jdeme do kina."

A šli na film Nebeské dny s Richardem Gerem v hlavní roli. Mimochodem, tahle klasika z roku 1979 je ve Varech zrestaurovaná a je to skvělý zážitek, hlavně díky Oscarem oceněné kameře Nestora Almendrose, považované za nejúchvatnější ve filmové historii.

Ale zpátky na zem: bývalé programové ředitelce MFF KV Juliettě Sichel se dneska brzy ráno narodila zdravá holčička Viola, dokonce jsem výměnou za gratulaci už dopoledne dostala email s krátkým novorozeneckým videem od starostlivého otce.

Také Jan Svěrák se ukázal jako hodný tatínek: po městě totiž schovává svoje plyšové hračky Kuky z filmu Kuky se vrací, který je letos v hlavní soutěži. Režisér schovává každý den jednoho, na různých místech.

Už ho díky článkům ve Festivalovém deníku našel jedenáctiletý Jakub ve Velkém sále a třiadvacetiletá Kristýna za hadím pramenem za velikým kamenem. A Jan Svěrák mi dnes vyprávěl: "Já jsem se o toho Kukyho, když jsem ho tam pod tím velikým kamenem nechal, tak bál! Co když mu tam bude zima? Co když bude mít žízeň? Nebo hlad?"

Takže takhle.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!